Fed Cup, ziua decisivă | România are nevoie de trei victorii în fața Belgiei

Data publicării:
170211_FED_CUP_06_INQUAM_PHOTOS_David_Muntean
Foto: InquamPhotos/David Muntean

România a pierdut primele două meciuri de simplu ale duelului cu Belgia, din Fed Cup. Astăzi, echipa noastră are nevoie de trei victorii pentru a se impune în fața jucătoarelor din Belgia. Cele trei partide de tenis sunt în direct la Digi Sport.

170211_FED_CUP_06_INQUAM_PHOTOS_David_Muntean
Foto: InquamPhotos/David Muntean

Monica Niculescu a deschis pentru a 18-a oară în carieră seria meciurilor României în Fed Cup. Jucătoarea noastră nu a reuşit însă să confirme statutul de favorită contra belgiencei Kirsten Flipkens, deşi a condus cu 3 - 1 în primul set.

A urmat însă o serie de cinci game-uri câştigate de Flipkens, care a luat primul set cu 6-3. Scenariul s-a repetat şi în setul secund. Monica Niculescu a condus la două game-uri diferenţă, scor 4-2, dar le-a pierdut din nou pe următoarele patru. Flipkens a câştigat primul meci al duelului România - Belgia cu 6-3, 6-4, după o oră şi 29 de minute de joc

Nici Sorana Cîrstea nu a confirmat aşteptările. și a cedat la mare luptă în faţa Yaninei Wickmayer. A fost învinsă la mare luptă de numărul 60 mondial, Yanina Wickmayer (7-6 5-7 7-5).

Românca a început curajos. A condus cu 3-1 şi 5-2, dar adversara sa a revenit incredibil şi primul set s-a decis în tie-break. Acolo, Wickamayer a fost mai pragmatică şi s-a impus cu 7-4.

Cîrstea a început bine şi actul secund. Deşi a avut un break avans, belgianca a reuşit să egaleze, dar românca a făcut diferenţa cu un nou game câştigat pe serviciul adversarei. A fost 7-5 pentru Cîrstea, apoi ambele jucătoare au mers cap la cap în decisiv. La 4 la 5, numărul 62 WTA a salvat două mingi de meci, însă nu a putut evita înfrângerea, cu 5-7.

Conduse cu 2 la 0 la general, tricolorele trebuie să câştige toate meciurile rămase pentru a ajunge în playoff-ul Grupei Mondiale.

Astăzi de la ora 13.00, în direct pe Digi Sport 1, Monica Niculescu va da piept cu Yanina Wickmayer.

În a doua partidă se vor întâlni Sorana Cîrstea şi Kirsten Flipkens, iar la dublu vor juca perechea Irina-Camelia Begu/ Patricia Maria Ţig contra cuplului Elise Mertens/ Marina Zanevska.

Duminică, de la ora 13:00:

Monica Niculescu - Yanina Wickmayer, ÎN DIRECT la Digi Sport 1
Sorana Cîrstea - Kirsten Flipkens, ÎN DIRECT la Digi Sport 1
Irina Begu/Patricia Ţig - Elise Mertens/Maryna Zaneska, ÎN DIRECT la Digi Sport 2

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri