Garbine Muguruza - Serena Williams, finala feminină de la Roland Garros

Data publicării:
garbine muguruza serena williams GettyImages-480359110

Foto: Gulliver/GettyImages

Americanca a avut viaţă grea cu revelaţia turneului, olandeza Kiki Bertens (58 WTA), pe care a învins-o cu 7-6, 6-4 după o oră şi 40 de minute de joc.

Aflată la cea mai bună performanţă din carieră, Bertens a condus cu 5-3 în primul set şi a avut două mingi de set înainte de a pierde în tie-break cu 7-9. Olandeza a început în forţă şi actul secund, în care a condus cu 2-0, însă a pierdut setul după 46 de minute.

Liderul mondial, în vârstă de 34 de ani, a câştigat de trei ori turneul de la Roland Garros, ultima oară chiar anul trecut.

Williams are 21 de titluri de Grand Slam în carieră, din cele 27 de finale disputate.

A patra favorită la Paris, Garbine Muguruza a avut o misiune mult mai uşoară în semifinale, contra australiencei Samantha Stosur.

Jucătoarea în vârstă de 22 de ani din Spania (4 WTA) s-a impus cu 6-2, 6-4 după o oră şi 18 minute şi va juca pentru a doua oară în carieră o finală de Mare Şlem. Anul trecut, la Wimbledon, a pierdut în ultimul act chiar contra Serenei Williams.

Stosur (32 ani, 24 WTA) a eliminat-o în optimi pe românca Simona Halep, a şasea favorită a turneului, însă a ratat şansa de a-şi egala cea mai bună performanţă de la Roland Garros: finala jucată în 2010.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri