Halep dă startul la Australian Open

Data publicării:
halep pancarta simpatica fan

Şase românce vor fi pe tabloul de simplu la Australian Open, iar patru dintre acestea vor juca încă din prima zi a întrecerii.

halep pancarta simpatica fan

Cotată cu şansa a patra la câştigarea trofeului, Simona Halep deschide competiția pe Rod Laver Arena. Sportiva antrenată de Darren Cahill o va înfrunta, în noaptea de duminică spre luni, de la ora 2:00, ora României, pe Shelby Rogers, pe care a învins-o în singura întâlnire de până acum, în 2015, la US Open.

„Nu am obiective trasate pentru acest an, îmi doresc doar să mă bucur, să fiu relaxată şi să dau totul la fiecare meci. Bineînţeles, visul meu este să câştig cât de mult cu putinţă”, a declarat Simona Halep.

De la aceeaşi oră, Irina Begu, cap de serie numărul 27, va juca împotriva Iaroslavei Șvedova, sportiva antrenată de Victor Ioniţă, în timp ce Patrica Ţig o va înfrunta pe favorita 29, Monica Puig, din Puerto Rico. Tot luni va intra în competiţie şi Sorana Cîrstea, care o va întâlni pe Irina Hromaceva din Rusia.

Celelate două românce, Monica Niculescu şi Ana Bogdan, au zi liberă.

Niculescu (40 WTA) va juca în primul tur cu rusoaica Anna Blinkova, locul 189 mondial, venită din calificări. Meciul se joacă luni spre marți, de la ora 2:00, ora României.

Venită din calificări, Ana Bogdan (125 WTA) o va întâlni pe rusoaica Elena Vesnina (17 WTA), cap de serie numărul 14 la Melbourne. Partida este programată în jurul orei 3:30, ora României.

Duminică s-au stabilit şi primii adversari ai jucătorilor români înscrişi pe TABLOURILE DE DUBLU:

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer, favorită numărul 11, va întâlni în turul 1 cuplul Philipp Petzschner/Mihail Iujnîi (Germania/Rusia), iar Florin Mergea şi britanicul Dominic Inglot, favoriţi numărul 16, vor juca în runda inaugurală cu australienii Luke Saville şi Jordan Thompson.

Pe tabloul feminin de dublu, Irina Begu face pereche cu Lara Arruabarrena (Spania), iar cele două vor juca în primul tur cu Louisa Chirico/Elise Mertens (SUA/Belgia).

Dacă trec de primul tur, Begu şi Arruabarrena ar putea întâlni în runda următoare cuplul Monica Niculescu/Abigail Spears (cap de serie 9), care joacă în runda inaugurală cu echipa Mirjana Lucic-Baroni/Andrea Petkovic (Croaţia/Germania).

Campioanele de la Hobart din această săptămână, Raluca Olaru şi Olga Savciuk (Ucraina) vor debuta la Open-ul Australiei contra perechii Naomi Osaka/Monica Puig (Japonia/Puerto Rico), scrie digisport.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri