Halep, nominalizată pentru titlul de cea mai bună jucătoare în 2016

Data publicării:
simona

Simona Halep, locul patru mondial, este nominalizată pentru titlul de cea mai bună jucătoare a anului 2016, alături de Angelique Kerber, Serena Williams, Garbine Muguruza şi Karolina Pliskova, a anunţat WTA, vineri, pe site-ul oficial, pe care fanii îşi pot vota favoritele, scrie News.ro.

simona
Foto: Guliver/GettyImages

Halep a câştigat în acest an trei trofee la simplu, la Madrid, Bucureşti şi Montreal. Românca a ajuns până în semifinale la Sydney, Cincinnati şi Wuhan şi este calificată la Turneul Campioanelor.

Sportiva germană Angelique Kerber, liderul WTA, s-a impus în 2016 la Australian Open, US Open şi Stuttgart. Ea a mai jucat în finală la Brisbane, Wimbledon, Cincinnati şi la Jocurile Olimpice, însă la aceste turnee nu a câştigat ultimul act. Kerber a devenit în acest an prima reprezentantă a Germaniei ajunsă pe locul unu mondial, după Steffi Graf (1997).

Serena Williams (SUA), locul 2 WTA, a câştigat în 2016 turneele de la Roma şi Wimbledon la simplu şi Wimbledon-ul la dublu, alături de sora sa Venus. Williams a condus în clasamentul mondial timp de 186 de săptămâni, înainte de a fi detronată de Kerber în septembrie.

Spaniola Garbine Muguruza, numărul 6 mondial, a câştigat ediţia din acest an a turneului de Grand Slam de la Roland Garros. La 22 de ani şi şapte luni, Muguruza a devenit cea mai tânără câştigătoare a unui Grand Slam de după 2012, când performanţa a fost reuşită de Victoria Azarenka aproximativ la aceeaşi vârstă, la Australian Open.

Jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 5 WTA, s-a impus la simplu în acest an la Nottingham şi Cincinnati şi a jucat în finală şi la Eastborne şi US Open, fără să le câştige. La dublu, ea a câştigat turneul de la Birmingham, alături de Barbora Strycova.

Fanii vor putea vota pe site-ul WTA până duminică noapte, la ora 23:59. Opţiunea fanilor va conta cât un vot al mass-media.

Câştigătoarea va fi anunţată vineri, 21 octombrie.

În ultimii patru ani, cea mai bună jucătoare a fost aleasă Serena Williams.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri