Halep, probleme în meciul de vineri: Nu am putut să respir

Data actualizării: Data publicării:
Mutua Madrid Open - Day Seven
Foto: Guliver/GettyImages

Simona Halep a declarat că nu s-a simţit bine în timpul partidei cu Anastasija Sevastova, din semifinalele Madrid Open, deşi a reuşit să se califice în ultimul act al turneului după o victorie în două seturi, 6-2, 6-3. „Am auzit că sunt prima jucătoare care face trei finale aici. E frumos să aud asta”, a spus Halep.

Mutua Madrid Open - Day Seven
Foto: Guliver/GettyImages

„Am fost nervoasă azi. Nu ştiu de ce. Poate pentru că jucam din nou în semifinale şi doream cu adevărat să fiu în finală. Ea este o foarte bună adversară, e foarte dificil să joci împotriva ei. Ştiam asta şi poate de aceea am fost un pic nervoasă. Nu am putut să respir cu uşurinţă, am fost obosită tot meciul. Dar acum mă simt bine deoarece am jucat la dublu şi mi-am relaxat corpul. Nu vreau să-mi amintesc senzaţia e care am avut-o pe teren, dar acum totul este ok”, a declarat Halep.

Rugată să vorbească de setul al doilea, care a părut câştigat uşor, dar nu a fost aşa, Halep a răspuns: „Chiar vreţi să vorbesc despre asta (n.r - râzând)? Cred că am schimbat jocul la începutul setului secund. Trei ghemuri am lovit mai puternic şi mai plat. Nu am putut câştiga pentru că ea este bună la asta. Apoi am primit sfaturile antrenorului, care m-au ajutat mult. Darren mi-a deschis mintea, ca să spun aşa. Am început să trimit mingea un pic mai înalt, m-am liniştit, pentru că aveam nevoie de aer după acele trei ghemuri. A fost mai uşor. Vreau să spun că, la final, după 4-3, nu a fost uşor, ultimele două ghemuri. Dar tot simţeam că pot să termin în două seturi. A fost greu, a jucat bine, reverul ei a fost solid, nu mă aşteptam la asta. Am încercat să schimb ceva la 0-3 şi a funcţionat foarte bine.”

Simona Halep nu are o jucătoare preferată dintre posibilele adversare, Kristina Mladenovic şi Svetlana Kuzneţova.

„Nu contează cu cine o să joc, ambele sunt puternice, au jucat bine anul acesta şi au încredere. Au un joc bun pe zgură. O să fie foarte greu, o luptă foarte mare”, a spus ea.

Simona Halep, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-2, 6-3, pe sportiva letonă Anastasija Sevastova, locul 22 WTA, calificându-se în pentru a treia oară, a doua consecutiv, în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Madrid.

În ultimul act, Halep, deţinătoarea trofeului, va evolua, sâmbătă, de la ora 20.00, cu învingătoarea dintre rusoaica Svetlana Kuzneţova, locul 9 WTA şi favorită 8, şi franţuzoaica Kristina Mladenovici, locul 17 WTA şi favorită 14, meci care se dispută la ora transmiterii acestei ştiri.

Tot vineri, Simona Halep şi Irina Begu au fost învinse la dublu, tot în semifinale, de cuplul Timea Babos/Andrea Hlavackova (Ungaria/Cehia), cap de serie 5, scor 6-4, 6-2.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri