Halep s-a calificat în sferturi la Miami după un meci spectaculos

Data actualizării: Data publicării:
Day Six: The Championships - Wimbledon 2016
Foto: Gulliver/ Getty Images

Simona Halep merge mai departe în turneul de la Miami, în care este a treia favorită, după ce a învins-o pe australianca Samantha Stosur, cu 4-6, 7-5, 6-2. Românca s-a impus după o răsturnare spectaculoasă de scor. 

Day Six: The Championships - Wimbledon 2016
Foto: Gulliver/ Getty Images

 

Nu a fost simplu. Românca a fost condusă de Samatha Stosur, din Australia, cu 4-6, 2-5 şi a salvat o minge de meci. A câştigat în cele din urmă, cu 6-2 în decisiv.

Inteligentă şi experimentată, Samantha Stosur, îşi cunoaşte foarte bine punctul slab, reverul, şi îl ascunde cu naturaleţe. Australianca îşi construieşte jocul astfel încât să lovescă foarte puţin cu reverul şi, în acelaşi timp, scoate totul din punctul ei forte, lovitura de dreapta. Marţi, Halep a reuşit cu dificultate să speculeze slăbiciunea adversarei. Românca a eşuat de multe ori în încercarea de a o împiedica pe Stosur să se aşeze şi să evite reverul cu dreapta inversă. Dar Simona Halep nu a renunţat la luptă şi atunci când rivala a ezitat şi a început să se clatine, a trecut imediat la ofensivă, impunându-se după o răsturnare spectaculoasă de scor, relatează News.ro.

Simona Halep a reuşit un break în ghemul al treilea, apoi a condus cu 4-2 şi 30-0 pe serviciul rivalei. Din acel moment, câştigătoarea ediţiei 2011 a US Open a trecut la controlul întâlnirii. Ea a „luat" patru ghemuri la rând şi a încheiat setul, cu 6-4, după aproximativ 40 de minute.

În pauza dintre seturi, Darren Cahill a încercat să o scoată pe Simona Halep din apatia în care a intrat, sfătuind-o să-şi canalizeze jocul şi serviciul pe reverul adversarei.

Jucătoarea din Constanţa a primit cadou un break în debutul setului secund, după două duble greşeli comise de Stosur. Sportiva australiană a revenit repede în joc, cu trei ghemuri câştigate la rând, La 1-3, Halep a reuşit un rebreak, însă serviciul, la cote scăzute marţi, a trădat-o din nou. Stosur s-a îndepărtat la 5-2 şi meciul părea terminat.

Australianca nu a atacat pe serviciul Simonei, care a urmat, aşteptând să încheie partida pe propriul serviciu. Halep s-a apropiat la 3-5, apoi a avut câteva execuţii bune şi a obţinut break-ul. Cu încrederea refăcută, Halep a jucat din ce în ce mai bine şi a început să o mişte mult pe advesară de-a lungul liniei de fund. De partea cealaltă, Stosur a obosit şi nu a mai reuşit să se aşeze în poziţiile preferate. 

Totuşi, Stosur putea să termine partida cu victorie. La 5-4, pe serviciul Simonei, Stosur a avut o minge de meci, pe care a ratat-o. Apoi Halep nu i-a mai lăsat nicio şansă adversarei, a câştigat setul, cu 7-5, şi decisivul clar, cu scorul de 6-2, după două ore şi zece minute de la start.

În sferturi, Simona Halep va evolua cu jucătoarea britanică Johanna Konta, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10, care a învins-o, marţi, cu scorul de 7-5, 6-1, pe sportiva spaniolă Lara Arruabarrena, locul 72 WTA.

Konta şi Halep au mai jucat o dată, în optimile de finală ale turneului de la Wuhan, ediţia 2015, când britanica s-a impus cu 6-3, 3-6, 7-5. Acum, ele se vor întâlni la Miami într-o „avanpremieră" a partidei România - Marea Britanie, din Fed Cup, programată în 22-23 aprilie, la Mamaia.

Dacă se califică în semifinale, Simona o poate întâlni pe Angelique Kerber, din Germania, principala favorită a competiţiei. Românca a jucat o finală la Miami, în 2015, când a fost învinsă de Serena Williams.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri