Simona Halep, în semifinale la Toronto. Se pregătește pentru al doilea meci al zilei

Data actualizării: Data publicării:
simona venind pe teren
Foto: Guliver/GettyImages

ACTUALIZARE 19:40  Halep o va avea ca adversară în semifinale pe Elina Svitolina. Jucătoarea din Ucraina a trecut de româncă anul acesta, în finala de la Roma, când Halep s-a accidentat.

The Internazionali BNL d'Italia 2017 - Day Eight
Foto: Guliver /Getty Images

 „Îmi doream foarte mult să joc din nou în semifinale, aici, în Canada, pentru că am foarte mulţi susţinători. Vă mulţumesc! E foarte frumos şi e o plăcere să joc aici”, a declarat Simona Halep după ce a învins-o, în sferturi, pe Caroline Garcia.

„Simona e profesionistă și un profesionist trebuie să fie pregătit teoretic pentru două meciuri în aceeaşi zi, e o regulă nescrisă. Chiar dacă joci un singur meci, tu trebuie să ai pregătirea necesară să susții şi un al doilea meci în ziua respectivă, pentru că lucrul ăsta se poate întâmpla fie la simplu sau la dublu”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„Cele două jucătoare care se vor întâlni în semifinala de la 1 noaptea au acelaşi handicap: faptul că au jucat la aceeaşi oră, la 6. Simona a câştigat relativ uşor meciul cu Garcia ceea ce o avantajează în a face mare efort. Oricare dintre cele două adversare, Muguruza sau Svitolina, sunt adversare mai dificile decât a fost Garcia şi Simona ştie asta şi cred că va fi pregătită pentru o înfruntare dură”, a comentat Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

ACTUALIZARE 19:20 Simona Halep a trecut destul de ușor de Caroline Garcia, în două seturi, 6 la 4, 6 la 2, și s-a calificat sâmbătă în semifinalele turneului de la Toronto.  Semifinala urmează să se joace la noapte, nu mai devreme de 1 dimineaţa, ora României. Adversară, în semifinală, îi va fi învingătoarea din celălalt meci întrerupt vineri de ploaie, Elina Svitolina sau Garbine Muguruza.

Citiți aici detalii despre desfășurarea partidei.

„Simplu spus, Simona a făcut un meci bun, Caroline Garcia a făcut un meci prost. Simona a avut un joc solid, jocul ei clasic, de pe fundul terenului, smart-agressive, solid, a rezistat la schimburi şi asta mi se pare foarte important şi îmbucurător: în anumite momente, când a simţit că are ocazia, a lovit decisiv la linie ca să facă punct şi i-a intrat”, a comentat Cristian Tudor Popescu la Digi24.


Meciul din sfertul de finală de la Toronto dintre Simona Halep și Caroline Garcia se va juca sâmbătă, de la ora 18:00, pe Grandstand, asta după ce ploaia a dat peste cap programul zilei de vineri, scrie digisport.ro. 

Meciul va putea fi urmărit ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2.

Tot de la aceeași oră, dar pe terenul central va avea loc continuarea partidei dintre Elina Svitolina și Garbine Muguruza, care a fost întreruptă vineri, după ce iberica a luat primul set cu 6-4.

Ulterior, nu mai devreme de ora 20:00, pe principala arenă din complexul de la Toronto se va desfășura prima semifinală, Caroline Wozniacki - Sloane Stephens.

În cazul în care va trece de Garcia, Halep ar urma apoi să joace, nu mai devreme de ora 1:00 (în noaptea de sâmbătă spre duminică), cu cea care va câștiga sfertul Svitolina - Muguruza.

Karolina Pliskova, actualul lider al clasamentului WTA, a fost eliminată vineri din competiția de la Toronto de daneza Caroline Wozniacki (nr.6 WTA) , în trei seturi (7-5, 6-7, 6-4).

Digi Sport scrie că Garbine Muguruza i-ar putea lua locul 2 Simonei în clasamentul mondial, după competiția din Toronto. Simona Halep a avut trei șanse consecutive de a ajunge numărul unu mondial, dar la turneul de la Toronto poate pierde și poziția secundă. Asta, dacă învingătoarea de la Wimbledon o câștige Rogers Cup și dacă Simona să fie învinsă în faza sferturilor de finală de Caroline Garcia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri