Halep s-a calificat în optimi la Cincinnati. Emoții la începutul partidei

Data actualizării: Data publicării:
simona halep
Foto: Guliver/GettyImages

Simona Halep a câștigat turul al doilea al turneului de la Cincinnati. A învins-o pe Taylor Townsend (USA, 134 WTA) în două seturi, scor 6-4, 6-1. Partida a fost transmisă în direct la Digi Sport 2.

simona halep meci
Foto: Guliver/Getty Images

ACTUALIZARE. Halep a învins-o pe Townsend în două seturi, scor 6-4, 6-1.

ACTUALIZARE. Halep a câștigat primul set cu scorul 6-4.

Halep a intrat mai greu în meci și a fost condusă cu 4-2. A urmat o serie perfectă pentru finalista din 2015, iar primul set i-a revenit cu 6-4, scrie digisport.ro.

Townsend nu este o jucătoare suplă, dar cu toate acestea acoperă terenul bine, dacă nu este pusă sub presiune. Stângace, americanca de 21 de ani a lovit şi a servit variat, când înalt, când plasat, când cu efect, a venit des şi eficient la fileu, a căutat unghiuri deschise şi de multe ori le-a găsit.

Pentru că a servit slab, pentru că a greşit mult şi pentru că nu şi-a mişcat adversara pe teren, Halep s-a văzut dominată la începutul meciului, scrie News.ro. Chiar s-a panicat şi a apelat la sfaturile lui Darren Cahill, la scorul de 2-3. Townsend câştigase de două ori pe serviciul româncei, la 1-1 şi la 2-2. Halep reuşise şi ea un rebreak, la 1-2.

Cahill i-a spus elevei sale să fie mai agresivă, să o împingă mai mult către spatele terenului pe adversară, să o joace pe rever şi să pună primul serviciu în teren. Halep nu a aplicat imediat sfaturile antrenorului şi americanca s-a distanţat la 4-2. 

Dar uşor, uşor, Simona Halep şi-a mai corectat evoluţia, şi-a ridicat nivelul agresivităţii, a servit mai bine şi a început să pună ghem după ghem pe tabelă, şapte la rând. După primele patru, setul i-a revenit cu 6-4, în 33 de minute.

„Ai făcut o treabă extraordinară prin faptul că ai revenit în primul set. Felicitări, rămâi pozitivă. Hai!” i-a transmis Darren Cahill la finalul primului set. Actul secund a fost la discreția Simonei. Constănțeanca a pierdut un singur punct în primele trei game-uri.

Townsend a oprit seria nefavorabilă la 0-3, în setul secund. La 3-1, Halep a dat iar dovadă de lejeritate şi de lipsă de inspiraţie, dar a reuşit să salveze cinci mingi de break şi să se desprindă decisiv. Cu 6-1 în al doilea set, ea a pus capăt meciului după o oră şi şase minute.

Halep şi-a adjudecat setul cu 6-1 și continuă lupta spre câştigarea celui de-al 16 trofeu WTA din carieră. În optimi, Halep, care şi-a asigurat un cec de 29.100 dolari şi 105 puncte WTA, o va înfrunta pe câştigătoarea dintre italianca Roberta Vinci şi letona Anastasija Sevastova, meci care are loc miercuri.


Halep și Townsend nu se mai întâlniseră niciodată în carieră, relatează digisport.ro.

Simona are o miză suplimentară la Cincinnati: poate ajunge numărul unu mondial. Pentru asta, ea trebuie să ajungă cel puţin până în faza semifinalelor. În această situaţie, ea are nevoie şi ca actualul lider, Karolina Pliskova, să nu acceadă în sferturi.

Dacă sportiva din Cehia va ajunge în sferturi, atunci Simona e nevoită să aibă traseul cel puţin până în finala competiţiei. În cazul în care Karolina ajunge în semifinale sau în finală, Halep trebuie să câştige trofeul.

Jucătoarea din România a ajuns anul trecut în faza semifinalelor la Cincinnati, când a pierdut, cu 3-6, 4-6, în faţa germanei Angelique Kerber. În 2015, Halep a evoluat în finală, fiind învinsă de Serena Williams, cu scorul de 6-3, 7-6 (5).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri