Ilie Năstase, după eșecul Simonei: Konta a riscat mai mult

Data actualizării: Data publicării:
nastase

Simona Halep a fost eliminată în sferturile de finală de la Wimbledon de către Johanna Konta, scor 7-6, 6-7, 4-6. Ilie Năstase a explicat, imediat după meci, într-o intervenție telefonică la Digi Sport 1, cauzele acestui eșec, care o împiedică momentan pe sportiva noastră să ajungă numărul 1 în lume.

„În momentele importante, Konta a riscat mai mult. De fapt, Konta a riscat de la început și până la final. A lovit foarte tare. Când intra, intra, când ieșea afară se ducea mingea trei metri nu 10 sau 20 de centimetri. Asta este, până la urmă, esența jocului pe iarbă. Cât despre Simona, așa e jocul ei, nu o pot critica. Nici eu, nici antrenorul și nici Virginia Ruzici. Așa joacă ea. E greu să schimbi ceva, plus trebuie să știi să schimbi. Dacă adversarul îți dă așa tare, e greu să joci”, a spus Năstase la Digi Sport.

Fostul mare tenismen crede că Halep a clacat poate și din cauza presiunii foarte mari care s-a exercitat asupra ei în ultimul timp.

„A fost o presiune foarte mare pe ea, pentru că știa că trece pe locul 1 în cazul unei victorii și că poate juca iar o finală de Grand Slam. Mai trebuie să ai și șansă ca să câștigi un meci. La Roland Garros ea a avut set și 3-0, a avut o șansă pe care n-a fructificat-o. Pentru că nu Ostapenko a câștigat finala, Simona a pierdut-o”, a mai spus Năstase.

Ilie Năstase este convins că Halep are șanse în continuare de a deveni cea mai bună sportivă din lume la acest sport și că poate câștiga într-un final un Grand Slam.

„Jocul ei arată bine, dă încredere și asta nu înseamnă că din cauza acestui eșec nu-și va reveni. Mâ gândesc la Murray a pierdut patru finale de Grand Slam, până să ia priimul său mare titlu la Wimbledon. Trebuie să fie mai agresivă, mai ales când are avantaj, cum a fost în acest meci când a avut 3-0. Sper să vină la București, pentru că nu are de ce să nu vină. Poți învăța și din înfrângeri. E tânără, are tot viitorul în față”, a mai spus Năstase, la Digi Sport.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri