Ilie Năstase îşi cere scuze pentru comportamentul său

Data actualizării: Data publicării:
170422_FEDCUP_ILIE_NASTASE_01_INQUAM_PHOTOS_George_Calin
Foto: Inquam/George Călin

Fostul tenisman Ilie Năstase a postat, vineri, pe pagina sa oficială de Facebook, un mesaj în care îşi cere scuze şi explică afirmaţiile pe care le-a făcut la întâlnirea de Fed Cup de la Mamaia şi comportamentul pe care l-a avut. Năstase consideră că s-a exagerat "din toate părţile" ceea ce s-a întâmplat şi menţionează că o stimează pe Serena Williams, una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din toate timpurile.

170422_FEDCUP_ILIE_NASTASE_01_INQUAM_PHOTOS_George_Calin
Foto: Inquam/George Călin

"Ştiu că nimic nu poate scuza cu adevărat vorbele mele – nici tensiunea unui meci la vârf, nici atitudinea nonconformistă pentru care sunt cunoscut, nici nefericita escaladare a situaţiei. Dar viaţa mea rămâne dedicată tenisului şi publicului său şi vă rog să acceptaţi, atât cât se poate, scuzele mele", a notat Năstase, citat de News.ro.

Ilie Năstase a menţionat că în aceste zile a "reuşit' ceea ce nu şi-ar fi dorit, şi anume să simtă că tenisul se îndepărtează de el: "În ultimele zile, numele meu şi situaţia neplăcută creată la meciul România – Anglia din cadrul Fed Cup în urma declaraţiilor mele au fost prezente în presa naţională şi internaţională. Nu doresc să contest reacţiile negative pe care le-am primit, dar aş vrea să aduc câteva cuvinte acum, după o perioadă de gândire pe această temă. Aveam 5 ani când am luat prima rachetă în mână. De atunci, tenisul a fost pentru mine mai mult decât un sport sau o profesie. A fost viaţa mea, şi pentru tenis am sacrificat aproape totul, personal sau profesional. Din păcate, acum, la 70 de ani, am reuşit să fac ceva ce nu mi-am dorit şi nu mi-am imaginat posibil: să simt că tenisul se îndepărtează de mine".

Năstase a precizat că declaraţiile sale au stârnit controverse pe bună dreptate, dar a subliniat că şi-a dorit doar să apere interesele echipei României şi ale tenisului românesc. "Zilele trecute au fost dificile. Declaraţiile mele din cadrul meciului Fed Cup au stârnit, pe bună dreptate, controverse şi supărare în cadrul publicului, al presei şi, cel mai dureros, al lumii sportului alb. Nu voi încerca să apăr cuvintele, dar vă asigur că în spatele lor se afla doar dorinţa mea de a apăra interesele echipei României şi ale tenisului românesc. Ceea ce s-a întâmplat la Constanţa a fost exagerat de către toate părţile. Totusi, Joanna Konta nu avea dreptul să vorbească cu arbitrul de scaun, asta putea să facă doar căpitanul echipei. I-am cerut, în mod civilizat, câteva explicaţii, iar el m-a trimis în tribună, unde mi s-a ridicat calitatea de căpitan al echipei României. După acest incident, arbitrul a suspendat meciul. Nu înţeleg care este motivul pentru care meciul a fost suspendat şi în cadrul cărui punct al regulamentului", a adăugat el.

Fostul tenisman consideră că şi subiectul despre Serena Williams a fost exagerat de presă. "O stimez pe Serena şi o respect. Este una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din toate timpurile şi ştiu câtă muncă este în spatele acestor rezultate. La conferinţa de presă am fost întrebat ce părere am despre faptul că Serena este însărcinată. Eu atunci am aflat pentru prima dată acest lucru, iar reacţia mea a fost spontană", a menţionat el.

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a deschis o anchetă după un comentariu al căpitanului nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, despre copilul nenăscut al Serenei Williams.

La conferinţa de presă dinaintea partidei România - Marea Britanie din Fed Cup, în timp ce Simona Halep răspundea în engleză unor întrebări referitoare la faptul că Serena Williams este însărcinată, Ilie Năstase s-a adresat în limba română unui membru al echipei: "Să vedem ce culoare are. Ciocolată cu lapte?".

Sâmbătă, în prima zi a întâlnirii, Ilie Năstase a avut un conflict cu arbitrii şi cu Johanna Konta şi cu căpitanul-nejucător Anne Keothavong. El a fost scos de pe arenă de oficialii partidei, iar Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) i-a ridicat acreditarea. El nu a mai fost căpitanul echipei României la meciurile de duminică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri