Interviu cu tatăl Biancăi Andreescu: În primul rând, suntem români, apoi canadieni

Data actualizării: Data publicării:
bianca andreescu getty
Foto: GettyImages

„În primul rând, suntem români, apoi canadieni”, spune de la Toronto, tatăl Biancăi Andreescu. Diseară, pentru jucătoarea în vârstă de 19 ani, urmează un nou examen cu o jucătoare din top 10 WTA, în direct la Digi Sport.

Nicu, tatăl Biancăi Andreescu, s-a stabilit în Canada la scurt timp după terminarea facultăţii. Vorbeşte şi acum româneşte perfect şi a povestit câte sacrificii a făcut ca fiica lui să-şi urmeze pasiunea în tenis. De la 7 la 11 ani, Bianca a jucat în România, la Piteşti, apoi a intrat în programul de pregătire al federaţiei canadiene. Acum, când abia a împlinit 19 ani, are un trofeu WTA şi câştiguri de aproape două milioane de euro.

Nicu Andreescu, tatăl Biancăi Andreescu: În Canada, federația a ajutat-o foarte mult, a ajutat-o cu antrenor, cu facilități... nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi rămas în România. Viața noastră a fost în jurul ei... tenis, tenis, tenis. E o luptătoare și cred că are un mental foarte puternic, nu vrea să renunțe ușor.

După ce a eliminat-o pe Kiki Bertens, Bianca Andreescu va lupta pentru calificarea în semifinalele de la Toronto cu altă jucătoare din top 10, Karolina Pliskova, numărul 5 WTA.

Bianca Andreescu, numărul 27 WTA: Când intru pe teren, încerc să mă simt cât pot de bine, să dau sută la sută. Faptul că întâlnesc jucătoare de top mă determină să joc şi mai bine.

Nicu Andreescu: Aș vrea să mulțumesc tuturor din România care o susțin. Știu că Bianca încearcă și ea să mulțumească, dar limba română e mai dificilă pentru ea. Suntem mândri, suntem români în primul rând, dupa aceea canadieni... Suntem foarte mândri că are susținători și în România și în Canada.

Tânăra jucătoare din Canada a afirmat că ar dori să dispute finala competiției în compania Simonei Halep pentru că fostul lider mondial este idolul ei. Mai mult, Bianca consideră că un meci cu trofeul pe masă între ele două ar fi un lucru foarte important pentru România și sportul românesc.

„Sincer, o urmăresc mereu pe Simona. Este o sportivă incredibilă, dar și o persoană extraordinară”, a spus Andreescu despre Simona Halep. „Ar însemna enorm pentru mine să joc împotriva ei. Ținând cont că am rădăcini românești, ar fi un lucru uriaș și pentru România”, a adăugat jucătoarea din Canada, la conferința de presă.

Prima întâlnire dintre Bianca Andreescu şi Karolina Pliskova are loc în direct la Digi Sport 2, la ora 21:00.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri