Jucătoare de tenis revoltată de reducerea suspendării Şarapovei

Data actualizării: Data publicării:
maria sarapova GettyImages-479674638

Jucătoarea australiană de tenis Samatha Stosur s-a declarat surprinsă de decizia TAS de a-i reduce suspendarea de doi ani pentru dopaj Mariei Şarapova, precizând că nu înţelege cum a fost posibil să fie acceptată explicaţia rusoaicei, că nu a ştiut de interzicerea substanţei meldonium, scrie News.ro.

maria sarapova GettyImages-479674638
Foto: Guliver/GettyImages

„Nu îmi vine să cred. Nici nu ştiu ce să zic... Nu ştiu cum poţi să scapi cu acea scuză şi să se răstoarne... Cred că e rermarcabil că poţi folosi acea scuză şi să scapi. Stabileşte un precedent prost pentru sportivi de acum înainte, poţi să ridici mâinile şi să spui «nu a fost vina mea»”, a declarat Stosur, locul 18 WTA, potrivit tennis.com.

Câştigătoarea US Open din 2011 a precizat că şi alte jucătoare din circuitul WTA au aceeaşi părere despre reducerea suspendării Mariei Şarapova: „Am mai vorbit cu câteva persoane şi se pare că avem aceeaşi impresie. Am avut aceeaşi părere înainte, iar acum avem decizia. Aşa că nu mi-aş imagina că există multă susţinere din partea jucătoarelor.”

În 4 septembrie, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a redus la 15 luni suspendarea de doi ani dictată de Federaţia Internaţională de Tenis jucătoarei ruse Maria Şarpova pentru dopaj.

Astfel, Şarapova, 29 de ani, va putea reveni pe teren după 26 aprilie 2017, ceea ce înseamnă că va putea participa la viitoarea ediţie a turneului de la Roland Garros, pe care l-a câştigat în 2012 şi 2014.

Şarapova a fost depistată pozitiv cu meldonium la Australian Open, în ianuarie, dar şi la o testare în afara competiţiei, la Moscova, în februarie. Sportiva din Rusia, în vârstă de 29 de ani, fost numărul 1 WTA, a anunţat rezultatele testelor în cadrul unei conferinţe de presă pe care a organizat-o, la 7 martie, la Los Angeles.

Rusoaica a susţinut că nu a citit e-mail-urile primite de la WADA, în care era informată de trecerea meldoniumului pe lista substanţelor interzise, începând cu 1 ianuarie 2016.

Federaţia Internaţională de Tenis a decis la 8 iunie suspendarea Mariei Şarapova pentru doi ani, începând cu 26 ianuarie, data primului test pozitiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri