Cîrstea, eliminată fără drept de apel de Muguruza, în turul 3 la Wimbledon

Data actualizării: Data publicării:
sorana
Foto: Guliver/GettyImages

Jucătoarea Sorana Cîrstea, locul 63 WTA, a fost eliminată, sâmbătă, de spaniola Garbine Muguruza, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 14, în turul trei la turneul de Grand Slam de la Wimbledon.

sorana
Foto: Guliver/GettyImages

DESFĂȘURAREA PARTIDEI, AICI

Muguruza s-a impus într-o oră şi zece minute, scor 6-2, 6-2. Sportiva spaniolă a făcut de două ori break în primul set şi tot de două ori în setul secund.

Garbine Muguruza o învinge pentru a doua oară în acest an pe Cîrstea, după ce s-a impus în faţa româncei şi în optimi la Australian Open, scor 6-2, 6-3.

Participarea în turul al treilea la simplu este recompensată la Wimbledon cu 90.000 de lire sterline (aproximativ 103.000 de euro) şi cu 130 de puncte WTA.

În luptă pe tabloul principal a rămas o singură româncă, Simona Halep, locul 2 WTA şi favorită 2, care este calificată în optimi şi o va întâlni pe Victoria Azarenka din Belarus, fostă locul 1 WTA, situată acum pe poziţia 683.

Au mai jucat pe tabloul de simplu Monica Niculescu, eliminată în primul tur, Irina Begu şi Ana Bogdan, învinse în turul doi. 


ACTUALIZARE 14:55 - Sorana a pierdut și al doilea set în fața jucătoarei Garbine Muguruza și a fost eliminată de la Wimbledon. 

ACTUALIZARE 14:20 - Cîrstea a pierdut primul set al partidei cu 6-2. Sorana nu a jucat rău și a avut mai multe șase de break, dar a pierdut puncte în momente cheie.


Românca aflată pe locul 63 în lume şi-a egalat deja cea mai bună performanţă din carieră la Wimbledon: mai ajunsese în turul al treilea în 2009 şi 2012.

Cîrstea a eliminat-o în primul tur pe favorita 23, olandeza Kiki Bertens, scor 7-6, 7-5, şi a beneficiat în turul secund de abandonul americancei Bethanie Mattek-Sands, care a suferit o accidentare groaznică la genunchi în primul game din setul decisiv. Sorana pierduse cu 6-4 primul set şi îl câştigase pe al doilea cu 7-6.

Garbine Muguruza (15 WTA) a trecut fără emoţii de primele două tururi. Le-a învins cu un scor identic, 6-2, 6-4, pe Ekaterina Alexandrova şi Yanina Wickmayer.

Iberica a jucat finala la Wimbledon, în 2015, însă anul trecut a fost elimnată încă din turul secund.

Cele două s-au mai întâlnit o dată în acest an, tot la un turneu de Grand Slam. În optimile Australian Open, Muguruza a învins-o cu 6-2, 6-3 pe româncă. A fost şi singurul duel direct de până acum dintre cele două jucătoare.


Transmisiuni Digi Sport:

  • Supercupa României, Viitorul - Voluntari, e în direct duminică, 09.07, la ora 21:00, pe Digi Sport 1
  • Formula 1: Cursa din Marele Premiu al Austriei e duminică, 9 iulie, ora 15:00, pe Digi Sport 1

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri