Halep s-a calificat în sferturi la Wimbledon

Data actualizării: Data publicării:
Day Three: The Championships - Wimbledon 2017
Foto: Guliver/Getty Images

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat în sferturile de finală turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o în două seturi pe Viktoria Azarenka. Românca poate ajunge numărul 1 mondial, dacă se va califica în semifinale, după ce Angelique Kerber a fost eliminată în optimi de Garbine Muguruza.

Day Three: The Championships - Wimbledon 2017
Foto: Guliver/Getty Images

Simona Halep (cap de serie numărul 2) a învins-o, luni după-amiază, pe Viktoria Azarenka în două seturi, scor 7-6 (7-3), 6-2. 

Meciul a debutat cu un break al sportivei din Belarus, dar Halep a egalat la 2. Condusă cu 4-2, Halep a reuşit să revină la 4-4, şi apoi a câştigat setul, scor 7-6, cu 7-3 în tie-break, după 53 de minute.

Setul doi a fost la discreţia jucătoarei din Constanţa, care condus cu 5-0, iar apoi s-a impus, scor 6-2.

În total, meciul a durat o oră şi 28 de minute.

În sferturi, Halep o va întâlni pe britanica Johanna Konta, locul 7 mondial şi cap de serie 6, care o conduce pe româncă, scor 2-0, la întâlnirile directe.

Premiul pentru accederea în sferturi este de 275.000 de lire sterline şi 430 puncte WTA.

Halep a fost sfertfinalistă anul trecut la Wimbledon şi semifinalistă în 2014, aceasta din urmă fiind cea mai bună performanţă a ei pe iarba londoneză.

Dacă ajunge în semifinale la Londra, ea poate deveni noul număr mondial, în locul germanei Angelique Kerber.

LIVE TEXT, AICI

ACTUALIZARE 17:23 Azarenka și-a pierdut energia, iar Simona face 3-0.

ACTUALIZARE 17:23 Simona se desprinde ușor și în al doilea set, unde conduce în acest moment cu 2-0.

ACTUALIZARE 17:17 Simona Halep câștigă un duel greu în primul set cu Victoria Azarenka, după ce a fost condusă de sportiva belarusă. Halep încheie setul cu 7-6 (7-3 în tie break)

ACTUALIZARE 16:25 A început meciul dintre Simona Halep și Victoria Azarenka.

ACTUALIZARE 16:10 Germana Angelique Kerbe, numărul 1 mondial, a fost eliminată de spaniola Garbine Muguruza, favorită 14, în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon.

Meciul lui Halep cu Victoria Azarenka (Belarus), fostă locul 1 WTA, situată acum pe poziţia 683, este al doilea de pe terenul 2. Azarenka, semifinalistă în 2011 şi 2012, participă la Londra la primul Grand Slam după ce a născut un băiat, în decembrie trecut.

Partida va fi o reeditare a unui duel de care românca îşi aminteşte cu plăcere şi pe care îl consideră „unul dintre cele bune jocuri ale carierei”.

Jucătoarea din Belarus conduce cu 2-1 în întâlnirile directe cu Halep, însă victoriile ei au venit în 2012, înainte ca actualul loc 2 mondial să devină ceea ce este în prezent.

Cel mai recent meci dintre cele două a avut loc în 2015, în sferturile de finală de la US Open, când Halep a întors spectaculos în decisiv şi s-a impus cu 6-3, 4-6, 6-4. Pentru Simona, rămâne unul dintre momentele de vârf ale carierei sale.

„Este unul dintre cele mai bune meciuri ale mele. Îmi amintesc că am alergat foarte bine, am lovit mingea foarte puternic, iar ea a făcut acelaşi lucru. Nivelul a fost foarte ridicat. De asemenea, am fost puternică din punct de vedere mental”, a rememorat Halep.

Dacă va câştiga, Simona Halep îşi va egala performanţa reuşită anul trecut la Londra, calificarea în sferturi. Cel mai bun rezultat al jucătoarei de 25 de ani la al treilea Grand Slam al anului este prezenţa în semifinale, în 2014.

Citiți și: 
Halep, în istoria tenisului mondial. O va depăși pe Serena Williams

Înaintea partidei dintre Halep şi Azarenka, de la ora 13:30, va avea loc întâlnirea Angelique Kerber (Germania, nr.1) - Garbine Muguruza (Spania, nr.14).

Tot luni, perechea Monica Niculescu/Hao-Ching Chan (România/Taiwan), cap de serie numărul 9, va evolua pe terenul 16, în ultimul meci, împotriva cuplului Beatriz Haddad Maia/Ana Konjuh (Brazilia/Croaţia), în optimi de finală la dublu feminin.

Perechea Florin Mergea/Aisam-Ul-Haq Qureshi (România/Pakistan), cap de serie numărul 14, va juca, luni, în primul meci de pe terenul 17, de la ora 13.30, împotriva cuplului Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Polonia/Brazilia), cap de serie numărul 4, în optimi de finală la dublu masculin.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri