Simona Halep este în sferturile de finală de la AO. Victorie superbă în fața lui Naomi Osaka

Data actualizării: Data publicării:
simona halep ao 2
Foto: Guliver/GettyImages
Simona Halep a câștigat duelul din optimile de finală de la Australian Open cu japoneza Naomi Osaka, sportivă considerată o posibilă nouă Serena Williams, și a învins-o cu scorul 6-3, 6-2, în aproximativ o oră și 19 minute. Partida vine după un joc epuizant pentru Simona Halep în faza a treia a turneului de la Australian Open, când meciul împotriva americancei Lauren Davis a durat trei ore și 45 de minute.
simona halep ao 2
Foto: Guliver/GettyImages

În turul următor, Simona o va întâlni pe Karolina Pliskova.

CITEȘTE ȘI: Prima reacție a Simonei, după ce s-a calificat în sferturile de la AO: „Acest turneu arată ca un maraton”

Site-ul Australian Open vorbește la superlativ despre Simona Halep, în timpul meciului cu Naomi Osaka

Simona Halep, locul I WTA, şi-a egalat cea mai bună performanţă la Australian Open, calificarea în sferturile de finală, după victoria obţinută, luni, cu scorul de 6-3, 6-2, în faţa japonezei Naomi Osaka, locul 72 WTA, într-o oră şi 19 minute. 

ACTUALIZARE 9:31 GAME, SET, MATCH.  Simona este în sferturile de finală de la Australian Open, după ce a învins-o pe japoneza Naomi Osaka cu scorul de 6-3, 6-2. 

ACTUALIZARE 9:25 Simona Halep este aproape de câștigarea meciului, la doar un game distanță. Scorul este 5-2 în favoarea româncei, însă va fi nevoită să încerce să câștige acest game pe serviciul adversarei. 

ACTUALIZARE 9:20 „Când numărul 1 mondial e în formă, nu ai ce face decât să îi apreciezi jocul”, scrie Australian Open, pe Twitter, publicând un clip scurt cu reacția lui Naomi Osaka, după o lovitură câștigată de Halep. Scorul este 3-1 în favoarea Simonei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ACTUALIZARE 8:53 Simona Halep rezistă asaltului de lovituri puternice ale japonezei și câștigă primul set. Scor: 6-3

ACTUALIZARE 8:50 Simona se distanțează: 5-3

ACTUALIZARE 8:45. E 4-3 pentru Simona Halep în setul 1.

ACTUALIZARE 8:35 Partida începe cu o luptă destul de strânsă. În acest moment, în setul 1, Osaka este în avantaj: 3-2 

LIVE TEXT, AICI

Desfăşurarea meciului va avea strânsă legătură cu forma fizică a Simonei. Liderul mondial a avut parte de un meci maraton cu Lauren Davis. A învins-o pe americancă după 3 ore şi 45 de minute.

Simona Halep (26 de ani, numărul 1 WTA) se reface după un meci extrem de solicitant cu Lauren Davis. A trecut de aceasta cu 4-6, 6-4, 15-13, după aproape 4 ore de joc.

De partea cealaltă, Osaka (Japonia, 20 de ani, locul 72 WTA) a trecut de Ashleigh Barty, scor 6-4, 6-2.

„Sunt aproape moartă”. În doar trei cuvinte, Simona Halep a explicat care este starea sa fizică la capătul celor meciului câştigat dramatic cu Lauren Davis. Un efort uriaş pentru o victorie istorică a liderului mondial. Succesul a lăsat urme în perspectiva optimilor de finală.

Tatăl primei jucătoare a lumii, Stere Halep, dă asigurări că Simona se va reface până la meciul cu Osaka.

„Cu siguranță va juca în următorul meci, acum e în recuperare. Se fac proceduri cu gheață, după ultimele tehnologii. Din câte știu, sigur va juca. Simona își dă toată silința să câștige și să meargă mai departe”, a explict Stere Halep.

În procesul de recuperare, constănţeanca a decis să-şi anuleze antrenamentul de duminică. Epuizată după partida de aproape patru ore cu Davis, Halep vrea să fie cât mai odihnită luni.

Simona a câştigat primele două partide cu Naomi. Meciul nu va fi clar unul simplu. Deşi foarte tânără, Osaka (20 de ani) a pierdut la mare luptă ambele întâlniri cu românca. Forţa dovedită la 18 ani are acum şi o experienţă importantă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri