Halep, eliminată după un meci de coșmar la Beijing

Data actualizării: Data publicării:
2016 China Open - Day Four

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 4, a fost învinsă, joi, cu scorul de 6-0, 6-3, de chinezoaica Shuai Zhang, locul 36 WTA, în optimile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory China Open.

2016 China Open - Day Four
Foto: Guliver/GettyImages

ACTUALIZARE 15:45 - Simona Halep a fost învinsă, joi, cu scorul de 6-0 6-3, de chinezoaica Shuai Zhang, în optimile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory China Open.

Partida a durat 58 de minute. Este pentru a doua oară în acest an când Simona Halep pierde în fața asiaticei Shuai Zhang, nr. 36 mondial, după eșecul de la Australian Open, din primul tur. Shuai Zhang conduce acum cu 2-1 la meciurile directe.

Simona Halep are un final de 2016 destul de complicat, cu multe momente în care pare total pierdută pe teren. Campioana noastră a cedat astăzi cu 0-6 primul set contra lui Zhang, în optimi la Beijing, primul „bagel” primit de la Australian Open 2015.

De aproape doi ani sportiva din Constanţa nu a făcut un set atât de slab ca în confruntarea cu jucătoarea din China. Aceasta o învinsese la începutul anului, la Melbourne, iar Simona a părut azi că a rămas pentru mult timp cu amintirea acelei partide în minte.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 62.768 de dolari şi cu 120 de puncte WTA.

Halep va urca pe locul 4 WTA după China Open. Ea va mai participa doar la o competiţie în acest an, Turneul Campioanelor de la Singapore, de la finalul acestei luni.


DESFĂȘURAREA PARTIDEI, AICI

Halep (25 de ani) şi Zhang (27 de ani) s-au mai întâlnit de două ori în carieră, fiecare sportivă impunându-se câte o dată. Halep a câştigat cu scorul de 6-1, 6-1, în primul tur la Indian Wells în 2012, iar Zhang s-a impus anul acesta în primul tur de la Australian Open, scor 6-4, 6-3.

„Mi-am dorit să joc împotriva lui Zhang, deoarece am pierdut contra ei la Australian Open și îmi doresc să fac un meci mult mai bun. Va fi o nouă zi și voi face tot posibilul să câștig acest meci”, a comentat Halep.

Calificarea în faza optimilor este recompensată cu un premiu de 62.768 de dolari şi cu 120 de puncte WTA.

Meciul dintre Halep și Zhang, contând pentru optimile de finală ale turneului WTA de la Beijing, dotat cu premii totale de 5.424.394 dolari, se va desfășura joi, LIVE TEXT pe digisport.ro şi pe m.digisport.ro.

Din 2017, vor fi 56 de turnee WTA: 23 de turnee Premier și 33 de turnee International, toate transmise EXCLUSIV de Digi Sport pentru următorii 5 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri