Halep s-a calificat în turul al treilea la Roland Garros

Data actualizării: Data publicării:
halep rl
Foto: Guliver/GettyImages

Simona Halep a învins-o pe germanca Tatjana Maria în două seturi, scor 6-4, 6-3, în turul al doilea la Roland Garros.

halep rl
Foto: Guliver/GettyImages

ACTUALIZARE 20.20 - Simona Halep s-a calificat în turul al treilea al turneului. Ea a învins-o pe Tatjana Maria în două seturi. Scor final Maria - Halep: 4-6, 3-6.

ACTUALIZARE 19.38 - Simona Halep câștigă primul set, după 44 de minute.

18:46 - Simona Halep și Tatjana Maria au intrat pe teren. Partida va începe cu Maria la serviciu. 


Ambele jucătoare vin după un debut perfect la Paris. Marți, cele două au cedat doar cinci game-uri în meciurile în care au trecut de Jana Cepelova, cu 6-2 6-3 (Halep) și, respectiv, de Duan Ying Ying, cu 6-4 6-1 (Maria).

Chiar dacă s-a impus fără probleme în fața slovacei, Simona a recunoscut că încă mai simte mici dureri la glezna dreaptă, la care s-a accidentat în finala pierdută la Roma, cu Elina Svitolina.

„A fost un pic dificil, dar în ultimele trei-patru zile m-am antrenat normal. Am jucat şi câteva puncte şi nu am simţit durere. Dar când e rece, se umflă un pic. Dar pare mult mai bine decât în urmă cu o săptămână. Am efectuat ultrasunete sâmbătă, este încă un pic rupt (n.r. - ligamentul), este cam 80 la sută recuperat, aşa că arată bine şi am încredere că o să fie ok în acest turneu”, a precizat românca, după ce a trecut de Cepelova.

Halep s-a mai întâlnit cu Maria (29 de ani, în prezent) de două ori, dar ambele confruntări au avut loc în turnee ITF, în 2009. Atunci, germanca s-a impus de fiecare dată în fața unei românce în vârstă de doar 18 ani.

Simona Halep este mare favorită în acest meci, întrucât pare să se afle într-o formă mult mai bună decât Tatjana Maria. A patra jucătoare a lumii a pierdut doar două meciuri pe zgură în acest sezon, în timp ce viitoarea ei adversară are un record de 5-6 în ceea ce privește raportul de victorii - înfrângeri, pe suprafața roșie, în 2017.

Maria a jucat de două ori în acest an contra Irinei Begu - la Istanbul (acolo unde s-a impus românca) și la Rabat (unde s-a impus germanca).

Dacă trece de Tatjana Maria, Simona Halep o va întâlni pe Daria Kasatkina, locul 28 WTA şi cap de serie numărul 26, care a învins-o, joi, cu scorul de 7-6 (1), 6-4, pe Marketa Vondrousova din Cehia, locul 96 WTA.


Transmisiuni la Digi Sport:

  • Handbal masculin - Champions League Final 4: Veszprem - PSG (Digi Sport 1, sâmbătă, 03.06, ora 16:15) şi Vardar - Barcelona (DigiSport 1, sâmbătă, 03.06, ora 19:00).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri