Simona Halep a debutat cu victorie la Turneul Campioanelor 2017

Data actualizării: Data publicării:
2016 Sydney International - Day 4
Foto> Guliver/GettyImages

Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 6-4, 6-2, pe sportiva franceză Caroline Garcia, locul 8 WTA, în primul meci din cadrul Grupei Roşii a Turneului Campioanelor de la Singapore.

2016 Sydney International - Day 4
Foto> Guliver/GettyImages

Simona Halep şi-a luat o frumoasă revanşă după finala pierdută în urmă cu două săptămâni, la Beijing. Atunci era al 11 meci fără înfrângere al Carolinei Garcia, serie care a luat sfârşit luni.

Halep a început un pic greoi întâlnirea, cu un joc perpendicular pe adversară, dar şi-a ridicat treptat nivelul evoluţiei. Garcia a început cu lovituri mai variate, unghiuri mai deschise şi cu mai multă agresivitate. Românca s-a adaptat din mers, a schimbat abordarea cu mingi pe adversară într-una cu lovituri trimise alternativ către marginile terenului şi cu un joc preponderent către reverul Carolinei Garcia. Un-doiurile stânga-dreapta au produs cele mai mari avarii în defensiva franţuzoaicei, care a devenit o jucătoare anonimă atunci când a fost pusă să lovească din mişcare. În acelaşi timp, Halep s-a apărat cu mobilitatea caracteristică şi a servit din nou foarte bine, mai ales cu a doilea.

Garcia a servit prima şi a condus cu 1-0. A urmat un ghem lung pe serviciul Simonei Halep, cu cinci egalităţi şi două mingi de break salvate. S-a mers cap la cap până la 2-2, scor la care Halep a reuşit primul break. Nu l-a consolidat cu serviciul, Garcia a egalat şi a condus apoi ea cu 4-3. Halep a apelat la sfaturile antrenorului Darren Cahill, care nu i-a corectat multe lucruri, în schimb i-a lăudat elevei sale tot ce a făcuse bine până atunci. Calmul transmis de Cahill a avut rezultat şi jucătoarea sa a câştigat următoarele trei ghemuri, punând capăt setului, în 50 de minute.

Încărcată cu încredere, Halep a făcut spectacol în setul secund. Ea a devenit mai agresivă, simţind că adversara se clatină ca un boxer ameţit de loviturile primite. După un prim ghem câştigat de Garcia, jucătoarea din Constanţa a fost de neoprit până la 5-1. În două ghemuri, unul pe serviciul ei, la 2-1 şi în următorul, ea a revenit de la 0-40 cu un joc entuziasmant pe alocuri. Garcia a mai luat şi ea un ghem, înainte ca Halep să pună punct final partidei, după 6-2 şi după o oră şi 28 de minute.

Citiți și 
CTP: Simona a ținut-o la respect pe „bombardiera” Garcia

În meciul al doilea al grupei se vor întâlni ucraineanca Elina Svitolina, locul 4 WTA şi daneza Caroline Wozniacki, locul 6 WTA. Halep îşi va cunoaşte adversara de miercuri în funcţie de rezultatul acestei partide.

Victoria de luni, a patra consecutivă la debutul ei la Turneul Campioanelor, îi asigură Simonei Halep un premiu de 263.000 de dolari şi 250 de puncte WTA.

Halep este pentru a patra oară consecutiv calificată la Turneul Campioanelor, prima dată ca principală favorită. Ea a fost finalistă la prima participare, în 2014, când a pierdut în ultimul act în faţa americaneci Serena Williams, iar la următoarele ediţii nu a trecut de faza grupelor.


ACTUALIZARE 16:10 - Halep - Garcia 6-4, 6-2. Victorie, Simona Halep!!! Românca a câștigat pe serviciul ei și închide meciul într-o oră și 27 de minute. 

ACTUALIZARE 16:05 - Halep - Garcia 6-4, 5-2.  Jucătoarea franceză câștigă game-ul ajutată de un serviciu puternic. Urmează Halep la serviciu și are ocazia să închidă meciul. Hai, Simona!

ACTUALIZARE 15:53 - Halep - Garcia 6-4, 5-1. Impresionant serviciul Simonei. Game câștigat rapid, la 0. Jucătoarea noastră este la un game de victorie.

ACTUALIZARE 15:51 - Halep - Garcia 6-4, 4-1. Joc excelent al Simonei care are acum avantajul a două break-uri. Românca a câștigat game-ul după ce a revenit de la 0-40. Liderul WTA urmează la serviciu.

ACTUALIZARE 15:51 - Halep - Garcia 6-4, 3-1. Două duble greșeli în debutul game-ului pentru Simona, dar și un as. Halep a revenit, a anulat două mingi de break și a câștigat game-ul cu un joc frumos și lovituri decisive.

ACTUALIZARE 15:45 - Halep - Garcia 6-4, 2-1. Joc excelent și break pentru Simona care nu a pierdut decât un punct în game pe serviciul adversarei. Numărul 1 mondial urmează la serviciu.

ACTUALIZARE 15:41 - Halep - Garcia 6-4, 1-1. Excelent serviciu al Simonei în acest game pe care îl câștigă la 0.

ACTUALIZARE 15:38 - Halep - Garcia 6-4, 0-1. Un game aprig disputat, dar câștigat de jucătoarea franceză. Urmează Simona la serviciu.

ACTUALIZARE 15:35 - Halep - Garcia 6-4, 0-0. A început setul 2 cu Garcia la serviciu. 

ACTUALIZARE 15:32 - Halep - Garcia 6-4. Liderul mondial WTA câștigă primul set după 50 de minute de joc și conduce cu 1-0. Pe final de set, Simona a jucat agresiv și a câștigat mult cu serviciul 2.

ACTUALIZARE 15:25 - Halep - Garcia 5-4. Jocul Simonei a început să-i creeze dificultăți franțuzoaicei și face al doilea break. Românca urmează la serviciu și este la un game distanță de a câștiga primul set.

ACTUALIZARE 15:18 - Halep - Garcia 4-4. Foarte bun serviciul doi al Simonei, adversara returnând greșit de mai multe ori. Românca, al doilea as al său.

ACTUALIZARE 15:14 - Halep - Garcia 3-4. Mingi greșite prea ușor de Simona în acest game și cere ajutorul lui Darren Cahill pe care l-a chemat în teren.

ACTUALIZARE 15:11 - Halep - Garcia 3-3. Simona a pierdut avantajul break-ului. Românca, puțin pasivă, încheie gamne-ul pierdut cu o dublă greșeală. 

ACTUALIZARE 15:06 - Halep - Garcia 3-2. Joc perfect al Simonei care își adjudecă primul break al partidei, la 0. Românca urmează la serviciu.

ACTUALIZARE 15:02 - Halep - Garcia 2-2. Serviciu ceva mai bun și concentrare mărită pentru româncă. Simona a produs primul as al meciului.  

ACTUALIZARE 14:57 - Halep - Garcia 1-2. Simona pierde game-ul la 0.

ACTUALIZARE 14:55 - Ceva probleme la serviciul 1 și e obligată să riște cu 2-ul. Simona câștigă un game muncit în care a salvat două mingi de break. 1-1.

ACTUALIZARE 14:42 - A început meciul. Simona a făcut primul punct al partidei, dar a pierdut game-ul. Halep - Garcia 0-1. Românca urmează la serviciu.

ACTUALIZARE 14:35 - Jucătoarele au ieșit pe teren și au participat la tragerea la sorți. A câștigat Simona și o lasă pe Garcia să servească.


Deși a devenit ultima jucătoare calificată în Singapore, despre franțuzoiacă se poate spune că este și cea mai în formă jucătoare din acest moment, având în vedere că a câștigat turneele de la Wuhan și Beijing.

Partida dintre sportivele din România și Franța va fi prima din a doua zi a competiției de final de an din Singapore și, de asemenea, prima din Grupa Roșie. Cele două s-au mai întâlnit de trei ori până acum, primele două jocuri, inclusiv unul din 2017, fiind adjudecate de Halep, iar la ultimul, cel din finala de la Beijing, victoria i-a revenit lui Garcia.

Simona Halep a câștigat confruntările din optimile de finală de la Sydney, din 2016, cu 6-4, 2-6, 6-1 și din sferturile de finală de la Toronto, din 2017, 6-4, 6-2 (ulterior, românca a pierdut clar în fața Svitolinei, în semifinale), iar Caroline Garcia s-a impus cu 6-4, 7-6(3), în finala de la China Open, la o zi după ce românca a devenit sigură de faptul că va trece pe primul loc în clasamentul WTA, poziție pe care se află și în prezent.

Caroline Garcia, a opta jucătoare calificată la Turneul Campioanelor, este și singura din Grupa Roșie împotriva căreia Simona Halep are palmares pozitiv. În cazul celorlalte două adversare, Halep se află `la egalitate” cu Elina Svitolina, două victorii de fiecare parte, și este condusă la `directe” de Wozniacki, 1-3.

Meciul dintre Halep și Garcia va fi urmat de cel dintre Elina Svitolina și Caroline Wozniacki.

În etapa a doua a grupelor, românca, dacă o va învinge pe franțuzoiacă, va juca, miercuri, împotriva câștigătoarei celuilalt meci de luni. În caz contrar, contra pierzătoarea respectivului duel.

Duminică, în prima zi, Karolina Pliskova a învins-o pe Venus Williams, iar Garbine Muguruza a trecut de Jelena Ostapenko, în Grupa Albă. Marți, în a doua etapă, cehoaica se va duela cu spanioloaica, iar americanca o va întâlni pe letonă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri