Victorie pentru Halep. A eliminat o adversară dificilă la Roma

Data actualizării: Data publicării:
Mutua Madrid Open - Day Eight
Foto: Guliver/GettyImages

Jucătoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numărul 6 şi locul 4 WTA, s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Roma, după ce a învins-o în premieră pe Laura Siegemund (Germania), poziţia 32 în ierarhia mondială, în turul doi al competiţiei.

Mutua Madrid Open - Day Eight
Foto: Guliver/GettyImages

DESFĂȘURAREA PARTIDEI, AICI

ACTUALIZARE 13:55 - Simona Halep a învins-o în premieră pe Laura Siegemund şi s-a calificat în optimi de finală la Roma. Jucătoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numărul 6 şi locul 4 WTA, s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Roma, după ce a învins-o în premieră pe Laura Siegemund (Germania), poziţia 32 în ierarhia mondială, în turul doi al competiţiei.

Halep s-a impus cu scorul de 6-4, 6-4, după o oră şi 40 de minute.

Primul set a fost unul echilibrat până la 4-4, cele două jucătoare reuşind câte două break-uri fiecare. La 4-4, Halep şi-a câştigat lejer serviciul, iar apoi a concretizat a doua minge de set pe serviciul lui Siegemund.

Setul al doilea a început în forţă pentru jucătoarea din Constanţa, care a reuşit un break şi a condus cu 2-0. Imediat, Siegemund a reuşit rebreak-ul, dar Halep şi-a continuat jocul bun şi a ridicat scorul la 4-1. A urmat o nouă perioadă mai slabă în jocul româncei, care şi-a cedat serviciul, iar germana s-a apropiat la 4-3. În acest moment, Halep a cerut intervenţia antrenorului Darren Cahill. Sfaturile australianului au ajutat-o pe Halep care a reuşit imediat break-ul, dar pe serviciul propriu a ratat două mingi de meci şi Siegemund a reuşit rebreak-ul. Ultimul ghem al meciuluii a fost unul disputat, iar Halep a reuşit să fructifice al cincea minge de meci şi să se impună cu 6-4, 6-4.

Simona Halep, care săptămâna trecută s-a impus la Madrid Open, a fost învinsă, la 29 aprilie, cu scorul de 6-4, 7-5, de Laura Siegemund, în semifinalele turneului de la Stuttgart, în a doua lor partidă directă. Anul trecut, în optimi, tot la Stuttgart, jucătoarea germană s-a impus şi mai clar, cu scorul de 6-1, 6-2.

Citiți și: 
Simona Halep și-a aflat adversara din optimile de finală de la Roma

Pentru calificarea în optimi la Roma, Halep va primi 105 puncte WTA şi un cec în valoare de 26.302 euro.

Anul trecut, Simona Halep a fost învinsă în turul doi la Roma.


ACTUALIZARE 12:55 - Simona Halep - Laura Siegemund, 1-0 la seturi. Românca și-a adjudecat primul set cu 6-4.


Partida dintre româncă, favorita numărul 6 la Roma, şi jucătoarea din Germania, din turul al doilea al turneului de categorie Premier 5, este reeditarea semifinalei din acest an, de la Stuttgart, câştigată de Siegemund în două seturi, 6-4, 7-5.

Germanca a câştigat ambele dueluri directe cu Halep de până acum. Anul trecut, tot la Stuttgart, dar în optimile de finală, Siegemund a învins-o pe româncă tot în două seturi, cu un categoric 6-1, 6-2.

„E o jucătoare dificilă, care m-a învins în trecut cu jocul ei diferit, cu multe scurte. Am exersat alergarea spre fileu destul de mult săptămâna trecută şi sper să fiu şi mai bine. Simt că pot să joc un tenis bun pe terenurile astea. Îmi place zgura, îmi place cum e făcut terenul şi sper ca anul ăsta să câştig câteva meciuri aici”, a prefaţat Simona Halep partida, pentru Digi Sport.

Tot de la ora 12.00, în primul meci de pe terenul 4, Monica Niculescu şi Christina McHale (SUA) vor juca în primul tur al probei de dublu, în direct la Digi Sport 3, contra perechii italiene Sara Errani / Martina Trevisan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri