Niculescu, calificare senzațională în sferturi la Luxemburg

Data actualizării: Data publicării:
monica niculescu crop getty

Jucătoarea de tenis Monica Niculescu, locul 51 WTA, a învins-o, miercuri, pe Francesca Schiavone (Italia), beneficiară a unui wild-card şi poziţia 97 în ierarhia mondială, şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Luxembourg, dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari, scrie News.ro.

monica niculescu crop getty
Foto: Guliver/GettyImages

Niculescu s-a impus cu scorul de 3-6, 7-5, 6-4, după două ore şi 35 de minute.

Aceasta este prima victorie pentru Monica Niculescu în faţa italiencei în vârstă de 36 de ani, jucătoarea din România nereuşind să câştige vreun set în cele patru partide anterioare.

Niculescu (29 ani, 50 WTA) s-a impus la capătul unui meci care a durat două ore şi 35 de minute, după ce la un moment dat părea că va pierde.

După ce „veterana” Schiavone (36 ani, 99 WTA) a luat primul set cu 6-3, Monica a fost condusă şi în setul al doilea cu 5-2, dar a reuşit o revenire spectaculoasă, câştigând în cele din urmă manşa cu 7-5.

Setul decisiv a fost echilibrat, cele două jucătoare mergând cap la cap până spre final. Niculescu a luat primul game, apoi Schiavone a reuşit să întoarcă scorul, 2-1, Monica a restabilit egalitatea (2-2), iar apoi a fost 3-3 şi 4-4, după break-uri reuşite de cele două jucătoare. Niculescu şi-a fructificat serviciul şi a condus cu 5-4, încheind meciul cu un nou break.

În sferturile de finală, Niculescu o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Sabine Lisicki (Germania), locul 94 WTA, şi Caroline Wozniacki (Danemarca), cap de serie numărul 2 şi poziţia 17 în clasamentul mondial.

Pentru calificarea în sferturi de finală la Luxembourg, Monica Niculescu va primi 60 de puncte WTA şi un cec în valoare de 4.758 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri