Monica Niculescu, în finala de simplu la Hobart. Raluca Olaru, în finala de dublu

Data actualizării: Data publicării:
niculescu olaru

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu va juca finala de simplu a turneului WTA de la Hobart (Australia), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce ucraineanca Lesia Țurenko s-a retras înaintea semifinalei de vineri, iar Raluca Olaru s-a calificat în finala de dublu, scrie Agerpres.

niculescu olaru

Țurenko, numărul 61 mondial, fusese nevoită să se retragă din aceleași motive medicale și din turneul de la Brisbane, săptămâna trecută.

„Din nefericire, nu pot juca semifinala de la Hobart. Sunt foarte dezamăgită, deoarece încă nu mă simt bine și mi-e tot mai rău când joc, motiv pentru care sunt nevoită să mă retrag din semifinală. Sper că mă voi simți mai bine în curând. Iau medicamente și sper să mă simt mai bine la Melbourne”, a declarat ucraineanca pentru site-ul turneului tasmanian.

Monica Niculescu, 40 WTA, i-a transmis urări de bine Lesiei Țurenko.

„Îmi pare rău pentru ea, dar sper să se simtă mai bine la Australian Open. Ar fi fost un meci dificil contra ei, dar îi urez toate cele bune. Îi urez să fie sănătoasă”, a spus Niculescu, care s-a confruntat și ea cu o durere abdominală în sfertul de finală de joi, dar și-a reasigurat fanii că va fi pregătită pentru finala de sâmbătă.

„Cu siguranță voi fi bine. Mâine voi da tot ce am mai bun”, a afirmat Niculescu.

Niculescu (29 ani) câștigase singurul său meci de până acum cu Lesia Țurenko (27 ani, 71 WTA), în 2011, în calificări la Indian Wells, cu 6-2, 6-3.

Monica Niculescu are două titluri la Hobart, ambele la dublu, în 2012 (alături de Irina Begu) și în 2014 (alături de Klara Koukalova).

Monica Niculescu o va întâlni în finală, sâmbătă, de la 7:00, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, pe belgianca Elise Mertens, cea care a trecut, în cealaltă semifinală, de croata Jana Fett, cu 6-4 6-0.Niculescu și-a asigurat un cec de 21.400 dolari și 180 de puncte WTA.

Monica are în palmares trei titluri WTA la simplu, în 2013 la Florianopolis, în 2014 la Guangzhou și în 2016 la Luxemburg. Ea a pierdut alte patru finale, la Luxemburg (2011, 2012), Nottingham (2015) și Seul (2016).

Raluca Olaru și ucraineanca Olga Savciuk s-au calificat, vineri, în finala de dublu, după 6-4, 6-2 cu cuplul Mandy Minella (Luxemburg)/Anastasija Sevastova (Letonia). Olaru și Savciuk vor juca a doua lor finală consecutivă, după cea pierdută la Shenzhen, sâmbătă.

Adversarele din ultimul act vor fi câștigătoarele meciului dintre Demi Schuurs (Olanda)/Renata Voracova (Cehia) și Gabriela Dabrowski (Canada)/Zhaoxuan Yang (China), favoritele numărul trei.

Olaru (64 WTA la dublu) și Savciuk (58 WTA la dublu) și-au asigurat un cec de 6.400 dolari și 180 de puncte WTA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri