Naomi Osaka, pentru a doua oară campioană la US Open. Japoneza câștigă al treilea titlu de Grand Slam

Data actualizării: Data publicării:
Japoneza Naomi Osaka ține în mână trofeul US Open, câștigat după finala împotriva Victoriei Azarenka din Belarus
Japoneza Naomi Osaka ține în mână trofeul US Open, câștigat după finala împotriva Victoriei Azarenka din Belarus Foto: Guliver/GettyImages

Naomi Osaka a câștigat sâmbătă finala US Open 2020, în care a învins-o pe Victoria Azarenka într-o partidă disputată în trei seturi. A fost un meci între doi foști lideri mondiali și între două generații de jucătoare.

Tânăra Naomi Osaka (22 de ani), fost lider mondial în tenisul feminin, a reușit în mod spectaculos, sâmbătă seara, să revină în joc și să o depășească pe experimentata și foarte inspirata Victoria Azarenka (31 de ani), și ea un fost nr.1 WTA.

Naomi Osaka a câștigat finala US Open 2020 pentru a doua oară în carieră. Ea și-a adăugat astfel în palmares al treilea trofeu de Grand Slam în tot atâtea finale de Grand Slam jucate, o performanță care nu mai fusese atinsă din 2002, de la Jennifer Capriati.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Japoneza Naomi Osaka, câștigătoare a turneului american și în 2018, a învins-o pe Victoria Azarenka (Belarus) după trei seturi dramatice și oscilante: 1-6, 6-3, 6-3, comentează wtatennis.com. Partida desfășurată pe Arthur Ashe Stadium a durat două ore fără 7 minute, iar japoneza a avut un start prost, dar și-a revenit pe parcurs.

Finala US Open 2020 Naomi Osaka final de partidă
Naomi Osaka s-a întins pe jos, pe teren, după victoria obținută împotriva Victoriei Azarenka în finala US Open 2020 Foto: Guliver/GettyImages

Viktoria Azarenka, în cea mai bună formă după ce a născut

Ocupând în prezent locul 9 în ierarhia WTA, Naomi Osaka era favorita nr. 4 a turneului, în timp ce Viktoria Azarenka (27 WTA), în formă, a reușit să ajungă în finala de la Flushing Meadows învingând-o în semifinale pe multipla campioană Serena Williams.

De altfel, săptămâna trecută, Azarenka a câștigat și primul titlu după nașterea băiețelului ei, Leo, în 2016. Culmea este că Azarenka a ajuns campioană la Western & Southern Open (Cincinnati), după ce trebuia să se confrunte cu aceeași Naomi Osaka, însă japoneza s-a retras din finală în urma unei accidentări.

Acum, belarusa a fost la două seturi distanță de a câștiga prima ei finală de Grand Slam după șapte ani. Ca și Osaka, înainte de finala de sâmbătă, Azarenka avea în palmares două trofee de Grand Slam.

Victoria Azarenka în finala US Open 2020
Victoria Azarenka reacționează în timpul finalei US Open 2020 pe care a pierdut-o în favoarea japonezei Naomi Osaka Foto: Guliver/GettyImages

Naomi Osaka ajunge în spatele Simonei Halep în clasamentul WTA

Naomi Osaka va înainta acum șase poziții în clasamentul WTA și ajunge pe podium, fiind chiar în spatele Simonei Halep (nr. 2 WTA). Pe cele două le despart 576 de puncte.

finalistele us open 2020, Naomi Osaka si Victoria Azarenka, având trofeele în mână la ceremonia de premiere
Finalistele US Open 2020, Naomi Osaka si Victoria Azarenka, cu trofeele în mână la ceremonia de premiere. Naomi Osaka a obținut a doua oară titlul la Flushing Meadows Foto: Guliver/GettyImages

US Open a fost un turneu care s-a desfășurat altfel anul acesta, în condiții de pandemie și în absența multor sportive de top, între care Simona Halep, dar și deținătoarea titlului, Bianca Andreescu

Simona Halep participă de săptămâna viitoare la turneul de la Roma, o competiție la care Naomi Osaka nu va fi prezentă. Simona Halep este principala favorită a turneului şi va juca direct în turul secund, cu învingătoarea dintre letona Anastasija Sevastova şi italinca Jasmine Paolini.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...