Nike nu va întrerupe contractul cu Maria Şarapova

Data publicării:
sarapova GettyImages-475122266

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Juriul independent al Federaţiei Internaţione de Tenis a arătat că Maria Şarapova nu a încălcat intenţionat regulile. Ea a avut întotdeauna o poziţie clară, şi-a cerut scuze pentru greşeala făcută şi a anunţat că va face apel. Sperăm să o vedem din nou pe Maria pe terenurile de tenis şi vom continua să lucrăm cu ea”, se arată în comunicatul Nike, potrivit News.ro.

Iniţial, Nike anunţase că suspendă contractul cu Maria Şarapova până la finalizarea anchetei. Nike a încheiat, în 2010, pentru opt ani, un contract în valoare totală de 70 de milioane de dolari cu Şarapova.

Jucătoarea de tenis Maria Şarapova a fost suspendată doi ani, după ce a fost depistată pozitiv cu meldonium, la Australian Open, a anunţat, miercuri, Federaţia Internaţională de Tenis.

Suspendarea intră în vigoare de la 26 ianuarie 2016, când jucătoarea a fost supusă controlului antidoping.

Maria Şarapova, în vârstă de 29 de ani, era suspendată provizoriu din 12 martie.

Rusoiaca a recunoscut că a luat timp de zece ani mildronat, medicamentul care conţine meldonium, la recomandarea medicilor ei. Substanţa medonium a fost trecută de WADA pe lista celor interzise de la 1 ianuarie.

Şarapova a fost audiată timp de două zile, la 18 şi 19 mai, iar Tribunalul a decis că sportiva trebuie să fie suspendată pentru doi ani şi, datorită faptului că ea a recunoscut că a încălcat regulamentul, aceasta va începe de la 26 ianuarie (data la care a fost controlată) şi va lua sfârşit la 25 ianuarie 2018.

După anunţul că jucătoarea rusă a fost depistată pozitiv cu meldonium, firmele TAG Heuer şi Porsche au renunţat la contractele cu Şarapova. În schimb, compania Head, producătoare de rachete de tenis, anunţase că va prelungi înţelegerea cu Maria Şarapova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri