Halep o învinge în 3 seturi pe Pavlyuchenkova și merge în sferturi la Roma. Cu cine va juca

Data actualizării: Data publicării:
halep
Foto: Guliver/GettyImages

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 6, a învins-o pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova, favorită 12 şi locul 17 WTA, scor 6-1, 4-6, 6-0, şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Roma.

halep
Foto: Guliver/GettyImages

Simona a reuşit break-ul încă de la începutul meciului şi nu i-a dat nicio şansă adversarei, impunându-se în primul set cu 6-1, după 26 de minute.

În setul doi a fost rândul rusoaicei să înceapă cu un break, însă Halep a egalat. Când Halep a fost condusă cu 3-2, l-a chemat pe antrenorul Darren Cahill, care i-a spus să nu mai fie încăpăţânată, să-şi relaxeze mintea şi să încheie setul. La 4-4, Pavliucenkova a reuşit break-ul şi apoi a câştigat setul cu 6-4.

Setul trei a fost însă la discreţia jucătoarei din Constanţa, care s-a impus cu 6-0. Meciul a durat o oră şi 37 de minute.

În sferturi, Halep va juca în compania sportivei estone Anett Kontaveit, venită din calificări şi locul 68 mondial, care în turul doi a trecut de numărul 1 mondial, Angelique Kerber, iar în optimi de Mirjana Lucic-Barroni. Halep şi Kontaveitt s-au mai întâlnit o singură dată, în acest an, în turul trei la Miami, când românca s-a impus, scor 6-3, 6-0.

Pentru calificarea în sferturi la Roma, Halep va primi 190 puncte WTA şi un cec în valoare de 53.055 de euro. Anul trecut, Simona Halep a fost învinsă în turul doi la Roma.

Simona Halep s-a calificat în optimile turneului de la Roma, la capătul unui meci cu Laura Siegemund, scor 6-4, 6-4, care nu a fost deloc ușor pentru sportiva noastră.

Simona Halep, numărul 4 WTA, va juca astăzi cu Anastasia Pavlyuchenkova (25 de ani), 17 WTA, pentru un loc în sferturile competiției din capitala Italiei. Partida va fi a doua a zilei, astfel că nu va începe mai devreme de ora 14:30.

Primul meci al zilei pe Arena Pietrangeli, cel dintre Daria Gavrilova și Svetlana Kuznetsova va începe la ora 12:00, ambele întâlniri urmând a fi în direct la Digi Sport.

„Am jucat pe hard ultima dată. Este o jucătoare dificilă, dă destul de drept şi destul de repede. Va trebui să-mi fac jocul şi să o încurc”, a spus Halep, despre duelul cu rusoaica, la Digi Sport.

Halep şi Pavlyuchenkova s-au mai înfruntat de șase ori până acum, românca impunându-se de fiecare dată. Cea mai recentă confruntare dintre cele două datează din 2015, din turneul de la Wuhan, unde Halep s-a impus categoric, scor 6-2, 6-1.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri