(P) Tabloul de Onoare al României la Roland Garros: Cei 11 magnifici

Data publicării:
betano_ro-rolandroman-infographic-01 (2)

Sunt 47 de ani de la câștigarea primului trofeu la Roland Garros de către un jucător de tenis din România. Casa de pariuri online Betano.com a căutat în istorie și i-a găsit pe toți românii care au ridicat vreodată deasupra capului râvnitul Trofeu al Muschetarilor.

În total sunt 11 nume, așa cum se poate observa în infograficul de mai sus, realizat de Betano.

Simona Halep apare pe acest veritabil Tabolu de Onoare și are șansa să câștige pentru România primul trofeu la Roland Garros după 39 de ani, la simplu seniori, și al treilea din istorie.

Pariuri pe Roland Garros la masculin și feminin, cu streaming live pe Betano TV

Anii ’70, de aur pentru istoria tenisului românesc

Drumul la Roland Garros a fost deschis în anul 1970 de celebrul dublu Ilie Năstase – Ion Țiriac, care a adus primul trofeu din istoria României pe zgura pariziană. A durat trei ani pentru ca România să aibă un jucător triumfător la simplu, iar acesta a fost Ilie Năstase. La acel moment, primul număr 1 mondial din istoria tenisului avea 26 de ani și câștigase la US Open cu un sezon înainte. Acestea aveau să rămână singurele sale două trofee de Mare Șlem, la simplu.

În 1978 a venit și primul trofeu la simplu feminin, prin Virginia Ruzici. La doar 23 de ani, Ruzici câștiga la Roland Garros atât la dublu, cât și la simplu, acestea rămânând singurele sale succese de Grand Slam din carieră. Virginia Ruzici nu știa la acel moment, dar avea să câștige pentru România ultimul trofeu la simplu și singurul la dublu, la Paris, pe tablourile rezervate competițiilor de seniori. 

Au fost niște ani ’70 prolifici pentru tenisul românesc, ani de istorie, de altfel rămași și acum drept perioada de aur, neegalată, a tenisului românesc.

Speranța anilor ’90, Andrei Pavel

Anii ’80 au trecut fără lucruri notabile, dar în 1990 Irina Spîrlea și Ruxandra Dragomir au câștigat la dublu, urmate la scurt timp de trofeul lui Andrei Pavel, ambele la juniori.

Pavel nu avea, însă, să câștige vreodată vreun turneu de Mare Șlem la seniori, deși a fost o mare speranță. La Paris a prins la seniori doar un sfert de finală în 2002, la 10 ani distanță după titlul său de la juniori!

Simona Halep, mai mult decât o speranță în anii 2000

De la titlul lui Pavel au trecut 16 ani până când o altă mare speranță, Simona Halep, avea să câștige la junioare. Se întâmpla în 2008.

Halep și-a depășit destul de rapid statutul de speranță și a făcut pasul spre cel de vedetă mondială a tenisului, prin finala de la Roland Garros, din 2014. În același an, România obținea și ultimul titlu pe zgura pariziană, prin dublul de junioare Loredana Roșca - Ioana Ducu.

Ce rezervă anul 2017?

Anul 2017 poate fi unul de referință în tenisul românesc prin Simona Halep. La 9 ani distanță de la succesul său de la junioare și la 39 de ani după cel al lui Ruzici la Roland Garros, Halep poate rescrie istoria obținând al treilea Trofeu al Muschetarilor pentru România.

Simona a debutat în forță anul cesta, trecând lejel de turul 1. Accidentată la Roma, dar aparent recuperată, ea are în fața un tablou mai deschis ca oricând, fără Serena Williams, Maria Sharapova și Victoria Azarenka.

În plus, Johanna Konta a fost eliminată, iar Garbine Muguruza, Karolina Pliskova și Caroline Wozniacki nu arată deloc capabile să treacă de prima săptămână.

Trăgând linie după Turul 1, Halep este de departe cea mai în formă, urmată de Elina Svitolina. Cele două sunt de fapt și primele două favorite la câștigarea trofeului cu niște cote foarte atractive la pariuri sportive. Halep are prima șansă pe tabolul feminin de la Roland Garros și o cotă de 6,00 pe Betano.com, iar Svitolina șansa a doua cu o cotă de 7,00.

În Turul 2, Halep va juca împotriva unei advesare foarte accesibile, Tatjana Maria. Pariuri tenis și streaming live pe meciul Simona Halep – Tatjana Maria

De ce să pariezi pe Betano.com la Roland Garros?

Fie că este Roland Garros sau finala Ligii Campionilor sau un eveniment sportiv obișnuit, casa de pariuri online Betano.com (licențiată în România până în anul 2027) are una dintre cele mai bogate oferte de pariere. Meciurile de tenis au pe Betano.com streaming live și zeci de tipuri de pariuri disponibile. Cele de fotbal au și peste 1.300 de pronosticuri posibile, alături de cote excelente cu Marjă 0%, cu profit maxim pentru pariori.

În plus, pe Betano.com beneficiezi de retrageri în maximum 24 de ore, un suport pentru clienți instantaneu prin live chat, streaming live pentru fotbal, tenis, baschet și alte sporturi, alături de multe altele pe care te invităm să le descoperi singur.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri