Premii egale la Australian Open. Simona Halep poate câștiga 4 milioane de dolari

Data actualizării: Data publicării:
Simona Halep Australian Open 2016 GettyImages-505610338-1
Foto: Guliver/GettyImages

Simona Halep poate câştiga cel mai mare premiu pus vreodată în joc în circuitul feminin. Dacă va da lovitura la Australian Open, numărul unu mondial va încasa nu mai puţin de 4 milioane de dolari.

Simona Halep poate începe perfect anul. Trofeul la Australian Open i-ar aduce 4 milioane de dolari, aproape un sfert din suma câştigată de numărul 1 mondial în toată cariera!

Organizatorii primului turneu de Grand Slam al anului anunţă cele mai mari premii acordate vreodată în circuit. Bărbaţii şi femeile împart egal suma totală de 55 de milioane de dolari.

Cred că efortul depus de noi este la fel de mare ca efortul depus de bărbați. Cred că o femeie este în stare să concureze cu un bărbat. În ziua de azi cred că femeia este puternică”, a spus Simona Halep.

Şase romance vor fi pe tabloul principal de la Australian Open. Alături de Halep, în primul tur vor juca Sorana Cîrstea, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu şi Ana Bogdan.

Cea mai importantă revenire în circuit va fi cea a Serenei Williams, deținătoarea trofeului. Sportiva din USA, care a căzut pe locul 22 WTA, a decis să reintre în circuitul profesionist, după ce a născut o fetiță la 1 septembrie 2017.

De asemenea, și Maria Sharapova va fi prezentă din primul tur, după cum au anunțat oficialii de la Australian Open. 

Turneul de tenis Australian Open din 2018 este programat în perioada 15-28 ianuarie.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri