Serena Williams, răspuns dur după comentariile cu tentă rasistă ale lui Ilie Năstase

Data actualizării: Data publicării:
serena

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, locul 1 mondial, s-a declarat dezamăgită de comentariile rasiste făcute de Ilie Năstase despre ea şi despre copilul ei nenăscut, informează News.ro.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mă dezamăgeşte să aflu că trăim într-o societate în care oameni ca Ilie Năstase pot face astfel de comentarii rasiste la adresa mea şi a copilului meu nenăscut şi comentarii sexiste împotriva colegelor mele. Am spus-o o dată şi o voi spune din nou, lumea a ajuns atât de departe, dar totuşi mai are mult de parcurs. Da, am depăşit atât de multe bariere, dar sunt încă multe înainte. Aceasta sau oricare alta nu mă va opri în a pune iubire, lumină şi pozitivitate în tot ceea ce fac. Voi continua să iau atitudine şi să mă ridic pentru ceea ce este drept. Mulţumesc cu umilinţă ITF pentru atenţia pe care o acordă tuturor faptelor din acest caz. Ei vor avea sprijinul meu total”, a postat, luni, Serena Williams, pe contul ei de Instagram.

În mesajul ei, Williams a inclus câteva versuri din poezia „Totuşi mă ridic” (Still I Rise) a luptătoarei americane pentru drepturile civile Maya Angelou: „Nu mi-e frică, spre deosebire de tine. Vezi, nu sunt o laşă. <Te deranjează impertinenţa mea? De ce eşti înconjurat de întuneric? Mă poţi lovi cu cuvintele tale... poţi încera să mă ucizi cu ura ta, dar, la fel ca aerul, mă voi ridica.>”.

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a deschis o anchetă după un comentariu al căpitanului nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, despre copilul nenăscut al Serenei Williams.

La conferinţa de presă de vineri, dinaintea partidei Româniâ - Marea Britanie din Fed Cup, în timp ce Simona Halep răspundea în engleză unor întrebări referitoare la faptul că Serena Williams este însărcinată, Ilie Năstase s-a adresat în limba română unui membru al echipei: "Să vedem ce culoare are. Ciocolată cu lapte?".

Williams a anunţat, săptămâna trecută, că este însărcinată în 20 de săpătămâni. Ea este logodită şi urmează să se căsătorească cu Alexis Ohanian, co-fondatorul reţelei de socializare Reddit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri