Refuzată de cei mai buni, echipa de Cupa Davis a retrogradat pentru prima dată după 24 de ani

Data publicării:
cupa davis

România a retrogradat, pentru prima dată după 24 de ani, în a doua grupă valorică din zona Europa / Africa a Cupei Davis, după ce Israel și-a asigurat victoria în fața echipei lui Andrei Pavel în a doua rundă a barajului de menținere în prima grupă, scrie digisport.ro.

Jonathan Erlich și Dudi Sela s-au impus, sâmbătă, cu 6-3, 6-4, 7-6(4), în fața lui Vasile Antonescu și Bogdan Borza, în partida de dublu, iar Israel o conduce pe România cu 3-0, după două zile, în întâlnirea de la Ramat Hasharon.

Primele două puncte ale israelienilor au fost aduse de Edan Leshem și Dudi Sela, vineri. Cei doi i-au învins, vineri, pe Dragoș Dima, în cinci seturi, și, respectiv, pe Nicolae Frunză.

Echipa de Cupa Davis a României pentru meciul cu Israel, din barajul de menținere în Grupei I a Zonei Europa/Africa, nu a cuprins cei mai buni jucători de simplu sau de dublu ai momentului, Marius Copil, Horia Tecău și Florin Mergea. Aceștia au refuzat să se prezinte la echipă din motive personale. Marius Copil a motivat absența spunând că „Romania nu l-a ajutat cu absolut nimic” și preferă să joace pentru a acumula puncte și bani în clasamentul ATP. Și Tecău a preferat să fie prezent în circuitul masculin de dublu în dauna echipei de Cupa Davis a României.

Florin Mergea a nu a dorit să facă parte din echipa României de Cupa Davis, lăsând să se înţeleagă că motivul deciziei sale ar fi legat de neînţelegeri cu staful echipei.

Fără Florin Mergea, al doilea cel mai bine clasat jucător român de dublu după Horia Tecău, şi fără Marius Copil, cel mai bun român la simplu, echipa a părăsit Grupa I a Zonei Europa/Africa, pentru prima dată din 1993. România a pierdut, în septembrie, cu scorul general de 1-4, întâlnirea cu Austria, de la Wels.

Până astăzi, România era neînvinsă în cele patru întâlniri anterioare cu echipa Israelului, în 1962, 1969, 1971, şi 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri