Roland Garros | Halep va lupta pentru trofeu cu Ostapenko. Ziua și ora finalei

Data actualizării: Data publicării:
halep rl

Simona Halep, cap de serie numărul 3, s-a calificat pentru a doua oară în carieră în finala French Open, după ce a învins-o cu 6-4, 3-6, 6-3, pe Karolina Pliskova din Cehia, cap de serie numărul 2. În ultimul act al turneului de la Roland Garros, Halep va juca, sâmbătă, de la ora 16:00, în premieră, împotriva sportivei letone Jelena Ostapenko, locul 47 WTA. Dacă Simona va câștiga finala, va deveni numărul 1 mondial WTA și își va trece în palmares primul titlu de Grand Slam.

2017 French Open - Day Eight
Foto: Guliver/GettyImages

Ostapenko a împlinit, joi, 20 de ani, în ziua în care a învins-o cu scorul de 7-6 (4), 3-6, 6-3 pe elveţianca Timea Bacsinszky, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 30, calificându-se pentru prima dată în finala unui Grand Slam. Ambele jucătoare şi-au sărbătorit zilele de naştere pe teren. Ostapenko a împlinit, joi, 20 de ani, iar adversara ei din semifinale a împlinit 28. Tânăra letonă nu are niciun trofeu în palmares, de când evoluează ca profesionistă.

Citiți și: 
Prima reacție a Simonei Halep după calificarea în finală și declarația Karolinei Pliskova

În prima semifinală a actualei ediţii a French Open a avut câştig de cauză jocul avântat, exuberant al tinerei letone, în detrimentul celui la aşteptare, din spatele terenului, practicat de Bacsinszky. Ostapenko (foto) are un singur plan de joc, să lovească decisiv orice minge. Letona a fost ofensivă tot timpul şi, chiar dacă a comis multe erori neforţate, s-a calificat în finală după o partidă care a durat două ore şi 25 de minute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri