Semifinală românească la turneul de tenis de la Linz. Jaqueline Cristian se luptă cu Simona Halep

Data publicării:
Jaqueline Cristian într-un meci de la Linz
Jaqueline Cristian s-a calificat în penultimul act al competiției de la Linz, învingând-o pe mult mai bine clasata sportivă din Rusia, Veronika Kudermetova. Foto: Profimedia

Duel sută la sută românesc în semifinalele turneului de tenis feminin de la Linz, după ce Jaqueline Cristian (100 WTA) s-a calificat în penultimul act al competiției, învingând-o în sferturi pe mult mai bine clasata sportivă din Rusia, Veronika Kudermetova (32 ATP), informează Mediafax.

În semifinală, Jaqueline Cristian o va întâlni în semifinală pe Simona Halep, cu care a jucat și la Transylvania Open, de la Cluj, fiind învinsă de numărul unu al României în sferturile de finală.

Jaqueline Cristian s-a impus în două seturi, cu 6-3, 7-6 (5), după o oră și 55 de minute.

Citiți și:
Simona Halep s-a calificat spectaculos în semifinală la Linz

Primul set a fost adjudecat de Cristian, dup 41 de minute, după ce a valorificat avantajul celui de al doilea break. În game-ul 8, al primului set, românca a irosit 3 mingi de set, la 5-2, pe serviciul adversarei, dar a câștigat-o pe prima, la 5-3.

Setul doi a avut un prim moment important la 3-4 pentru Kudermetova, Cristian salvând 5 mingi de break, și încă unul, la 5-6, când românca a reușit să ducă setul în tiebreak, după ce Kudermetova a irosit 3 mingi de set.

În tiebreak s-a mers cap la cap până la 6-5, Cristian făcând minibreak și câștigând meciul cu 6-3, 7-6 (5).

Astfel, România are asigurată o prezență în finala turneului.

Pentru calificarea în penultimul act al competiției, Jaqueline Cristian va fi recompensată cu 8.144 USD și 110 puncte.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri