Drum către succes, presărat cu spini. Parcursul Simonei Halep în 2017

Data actualizării: Data publicării:
simona trandafiri

Simona Halep a început anul 2017 pe locul al patrulea în clasamentul WTA, iar prima parte din 2017 nu a fost una memorabilă pentru cea mai bună jucătoare din România. Sezonul pe zgură i-a adus însă Simonei o semifinală la Stuttgart, un nou titlu la Madrid şi un parcurs excelent la Roma. A jucat finala la Roland Garros, a ajuns, iată, lider WTA în China și s-a calificat la Turneul Campioanelor de la Singapore.

Problemele la genunchiul stâng au chinuit-o pe Simona Halep la începutul anului. Jucătoarea din România a părăsit turneul de la Shenzhen în turul al doilea, învinsă de Katerina Siniakova, iar la Australian Open a fost eliminată în primul tur, după ce a pierdut confruntarea cu Shelby Rogers.

Calificarea în sferturile de finală de la Miami a fost singurul rezultat pozitiv obţinut de Simona în turneele pe suprafaţă dură.

Începutul sezonului pe zgură i-a adus rezultate excelente jucătoarei din România. În confruntarea din FED Cup, le-a învins pe Heather Watson şi Johanna Konta, iar România s-a impus cu 3-2 în faţa Marii Britanii, la Constanţa.

La Stuttgart, Simona şi-a continuat parcursul bun şi a ajuns în semifinale. Favorita publicului, Laura Siegemund, a eliminat-o pe jucătoarea din România.

Înaintea turneului de la Madrid, Halep a coborât însă pe locul 8 în clasamentul WTA, din cauza faptului că întrecerea din capitala Spaniei s-a disputat cu o săptămână mai târziu faţă de 2016, an în care cucerise titlul.

Kristyna Pliskova, Roberta Vinci, Samantha Stosur, Coco Vandeweghe, Anastasija Sevastova şi Kristina Mladenovic au fost adversarele pe care Simona le-a învins pentru a câştiga al doilea titlu consecutiv la Madrid, performanţă reuşită până acum doar de Serena Williams.

La Roma, Halep a început cu o revanşă în faţa Laurei Siegemund, în turul doi, apoi a trecut de Anastasia Pavliucenkova şi Anett Kontaveit în drumul spre semifinala turneului la care în 2016 fusese eliminată în turul al doilea.

A urmat Roland Garros. După trei ani, Simona Halep ajungea din nou în ultimul act la Paris, la capătul unui sezon de zgură pe care l-a dominat autoritar. A avut set în faţă şi 3-0, dar a cedat în cele din urmă în faţa Jelenei Ostapenko, scor 6-4, 4-6, 3-6.

În iulie, La Wimbledon, Simona Halep a fost la doar două mingi de victorie, de semifinale şi, mai ales, de locul 1 mondial. Însă românca a ratat şansa de a câştiga şi de a deveni noul lider WTA. Adversara ei, Konta, a câştigat cu 6-7, 7-6, 6-4, după 2 ore şi 38 de minute.

Jucătoarea noastră a ratat, pentru a treia oară în carieră, şansa de a deveni lider WTA, după unul dintre cele mai slabe meciuri ale carierei. A fost învinsă în finala de la Cincinnati, de Garbine Muguruza, scor 1-6, 0-6. Aflată la o victorie distanţă de primul loc WTA, Simona Halep a fost de nerecunoscut în ultimul act al competiției. A doua jucătoare a lumii a pierdut primele trei game-uri şi nici intervenţia lui Darren Cahill nu a ajutat-o să-şi revină.

Simona a ratat șansa de a trece pe primul loc în lume de trei ori în această vară, la Roland Garros, Eastbourne și Wimbledon.

Acum, în octombrie, la a patra încercare, Simona devine prima româncă lider mondial după calificarea în finala turneului de la Beijing. Românca a eliminat-o în semifinală pe Jelena Ostapenko, în două seturi, răzbunând astfel și titlul de Grand Slam pierdut în fața letonei la Roland Garros. De luni, 9 octombrie, Halep va ocupa locul 1 în clasamentul WTA.

De la cupele din plastic, cucerite pe zgura Constanţei, şi celebra fotografie cu Gică Hagi, fetiţa cu breton... a crescut mare.

ACASA LA TENISMENA SIMONA HALEP
Acasa la tenismena Simona Halep.Parintii arata trofeele tenismenei, pe care aceasta le-a castigat,in imagine Simona Halep, 1 martie 2010 (foto Mihai Ciobanu)

Între 2011 şi 2012 a ajuns printre cele mai bune 50 de tenismene ale lumii şi a continuat să urce treptele an de an. În 2014 a ajuns numărul doi mondial, iar astăzi a devenit cea mai bună de pe toată planeta.

Toate aceste salturi i-au adus şi mulţi bani. În august, Forbes a plasat-o pe locul 10 în topul sportivelor WTA cu cele mai mari câştiguri. Simona Halep a câştigat în ultimul an şase milioane şi jumătate de dolari.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri