Simona Halep, victorie în primul meci la Mutua Madrid Open 2019. Și-a aflat posibila adversară din turul 2

Data actualizării: Data publicării:
Mutua Madrid Open - Day Six
Foto: GettyImages

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie 3, s-a calificat, duminică, în turul doi la turneul Madrid Open, cu premii totale de peste 7 milioane de euro, trecând în runda inaugurală de rusoaica Margarita Gasparian, numărul 65 mondial.

Halep s-a impus cu scorul de 6-0, 6-4, într-o oră şi 15 minute.

Românca şi-a adjudecat primul set în doar 22 de minute, reuşind trei break-uri. După zece minute, ea conducea deja cu 3-0.

În setul doi, Gasparian şi-a mai revenit şi a jucat mult mai bine, astfel că a fost o confuntare intensă. Rusoaica nu a reuşit însă să îi facă faţă fostului lider WTA. Halep s-a impus cu 6-4, în 54 de minute. Gasparian a reuşit două break-uri, iar Halep trei.

Setul secund a fost perturbat pe final de un anunţ făcut în mod repetat, referitor la anularea unui meci de dublu. Din cauza anunţului, a fost necesară rejucarea unui punct. Jocul a fost întrerupt pentru a se evita o nouă rejucare a punctului. În cele din urmă, cele două sportive au fost de acord să continue cu riscul ca, în cazul repetării anunţului, să se rejoace punctul.

În turul doi, Simona Halep o va întâlni pe câştigătoarea meciului dintre americanca Alison Riske (49 WTA) şi britanica Johanna Konta (47 WTA).

Premiul pentru participarea în turul doi este de 42.220 de euro şi 65 de puncte.

Duminică a acces în runda secundă la Madrid şi Sorana Cîrstea, locul 93 WTA, care a trecut în runda inaugurală de americanca Madison Keys, numărul 14 mondial şi cap de serie 13, scor 3-6, 6-4, 6-1, într-o oră şi 45 de minute. Cîrstea, beneficiară de wild card, va juca în faza următoare cu sportiva franceză Caroline Garcia, locul 22 WTA.

Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA, s-a calificat de asemenea, duminică, în turul doi al turneului Madrid Open, trecând în runda inaugurală de australianca Ajla Tomljanovici, numărul 43 mondial.

Simona Halep a câştigat în 2017 şi 2016 turneul organziat de Ion Ţiriac, iar anul trecut a ajuns în sferturi.


Desfășurarea partidei:

17:52 - Victorie pentru Halep! Simona s-a concentrat și a făcut rebreak, încheind meciul în două seturi.

17:43 - Gasparyan a salvat minge de meci, face break și duce scorul la 5-4. Jucătoarea din Rusia urmează la serviciu și complică puțin finalul setului doi.

17: 38 - Game pentru Gasparyan. 5-3, după un joc mai echilibrat pe tot parcursul setului al doilea.

17:35 - 5-2 pentru Halep care se apropie la un game de victorie.

17:33 - Moment hilar pe arena turneului. Un crainic a tulburat de trei ori jocul dintre Simona Halep și Margarita Gasparyan, iar publicul huiduie și fluieră. Vocea se aude puternic în difuzoare, iar jucătoarele au fost nevoite să repete și să întrerupă apoi jocul. Conform arbitrului, anunțurile zgomotoase se aud pe toate terenurile turneului. Simona dorește să continue jocul cu acceptul puțin îndoit al jucătoarei din Rusia. Arbitrul propusese pauză.

17:25 - Jucătoarea din Rusia a câștigat primul game pe propriul serviciu din această partidă și scorul devine 4-2

17:18 - Jucătoarea noastră face 4-1 și se desprinde și în cel de-al doilea set.

17:15 - Simona, încurajată de românii din tribune, face 3-1 și urmează să servească.

17:09 - Scorul devine 2-1 după un break la zero reușit de Gasparyan care nu a avut nico lovitură câștigătoare, ci a profitat de greșelile făcute de Halep, inclusiv o dublă greșeală la serviciu.

17:07 - Continuă seria pozitivă a Simonei Halep. 2-0 pentru jucătoarea noastră.

17:03 - A început setul al doilea. Șapte game-uri la rând pentru Simona. Este 1-0 pentru Halep.

16:58 - 6-0 și set în doar 20 de minute pentru Simona care face un nou break la zero. Halep va servi la începutul setului al doilea.

16:54 - 5-0 pentru Simona care îi impune adversarei un ritm la care nu poate face față.

16:51 - Break la zero reușit de Halep care conduce cu 4-0.

16:47 - 3-0 pentru Simona Halep după doar 10 minute de joc.

16:45 - 2-0 pentru jucătoarea noastră. Start bun de meci pentru Simona care face break la primul serviciu al adversarei.

16:38 - Primul game al partidei este câștigat de Simona Halep.

ACTUALIZARE 16:36 - A început meciul. Servește Simona. 


Știrea inițială:

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, o va întâlni pe rusoaica Margarita Gasparyan (65 WTA), venită din calificări, în primul tur al turneului Madrid Open 2019, cu premii de 7.021.128 de euro. Halep a câștigat Mutua Madrid Open în 2016 și 2017, iar anul trecut a ajuns în sferturi, când a fost eliminată de Karolina Pliskova. Românca are de apărat 2.800 de puncte în sezonul pe zgură, pe care îl începe la Madrid. Pentru Halep, acest meci este primul după cele din Fed Cup.

Simona Halep şi Margarita Gasparyan nu au mai fost adversare

Gasparyan a trecut în ultimul tur al calificărilor de americanca Jennifer Brady, locul 83 WTA, scor 6-4, 7-6 (5). 

 Va fi prima întâlnire directă dintre Simona Halep şi Margarita Gasparyan. Meciul va avea loc în jurul orei 16:35 și este transmis de Digi Sport 2.

Margarita Gasparyan este cea care a eliminat-o luna trecută pe Mihaela Buzărnescu în prima fază a turneului de la Istanbul, meci în timpul căruia românca a izbucnit în plâns.

Meciul dintre Simona Halep şi Margarita Gasparyan are loc duminică, pe terenul Manolo Santana, după ora 15:00. Confruntarea va fi a treia de pe terenul respectiv, după meciurile Naomi Osaka - Dominika Cibulkova (ora 12.00) şi Petra Martic - Garbine Muguruza. Cele două jucătoare nu au mai fost adversare în ciruitul WTA.

„Va fi un pic mai dificil, pentru că această jucătoare are deja două meciuri la acest turneu. Însă eu consider că sunt într-un ritm bun, m-am antrenat bine şi sunt gata să încep turneul”, a spus Simona Halep, pentru Digi Sport.

Cine este Margarita Gasparyan

În vârstă de 24 de ani, rusoaica are deja în conturi peste 1 milion de dolari din tenis. Probabil că ar fi fost o jucătoare de prim-plan, dar a avut o carieră urmărită de ghinion, scrie digisport.ro.

Se trage dintr-o familie de sportivi: tată său, Melik, a fost halterofil, în timp ce mama sa, Lyudmyla, a participat în proba de biatlon.

Margarita e considerată una dintre jucătoarele cu cel mai bun rever cu o mână din circuit. A fost antrenată de Elena Makarova, iar acum e consiliată de Carlos Martinez.

Cea mai bună performanţă a carierei e optimea de finală la Australian Open 2016. În rest, nu a reuşit să treacă de primul tur la celelalte turnee de Mare Şlem.

În 2016, când mulţi o considerau o posibilă revelaţie, ascensiunea i-a fost curmată de o accidentare gravă. Gasparyan urcase până pe locul 41 în lume, dar a fost nevoită să se opereze. A lipsit mai mult de un an din circuit, iar întoarcerea a fost una complicată. Totuşi, în ultima jumătate de an, Margarita a demonstrat că poate să revină la un nivel foarte bun.

Margarita Gasparyan are până în prezent două finale de simplu câştigate, una chiar împotriva unei sportive din România. În 2015, la Baku, rusoaica trecea în ultimul act, în trei seturi (6-3, 5-7, 6-0), de Patricia Ţig. Al doilea succes a venit în septembrie anul trecut, când s-a impus la Tashkent, după o finală fără istoric: 6-2, 6-1 cu Anastasia Potapova.

Mihaela Buzărnescu, numărul 29 WTA, spune despre jucătoarea din Rusia că „este o jucătoare foarte bună, este agresivă, este tânără. Am jucat de doua ori cu ea pe hard”.

Surprize la Mutua Madrid Open 2019

O primă mare surpriză a turneului Mutua Madrid Open 2019 a fost eliminarea în primul tur a Arynei Sabalenka (Belarus), nr. 10 mondial, care a fost învinsă sâmbătă în două seturi, 5-7, 4-6, de rusoaica Svetlana Kuznetsova, aflată pe locul 109 WTA. Partida a durat aproape două ore.

O altă surpriză înregistrată sâmbătă la Madrid a fost eliminarea Dariei Kasatkina (Rusia, locul 21 WTA) de către veterana Viktoria Azarenka din Belarus, locul 50 WTA (5-7, 4-6).

Și estona Anett Kontaveit (locul 15 WTA) a fost eliminată de Aliaksandra Sasnovich din Belarus (Belarus, 34 WTA), după un meci care a ajuns în decisiv, după ce estona câștigase primul set cu un categoric 6-0. Le-a pierdut însă pe următoarele două cu 3-6, 2-6.

Duminică, Simona Halep a mai scăpat de două adversare valoroase - Elina Svitolina locul 6 WTA, eliminată de Pauline Parmentier, locul 69 WTA, respectiv Julia Goerges, locul 17 WTA, eliminată de Viktoria Kuzmova, locul 45 WTA. Goerges a făcut pereche la dublu cu Halep la Miami 2019, unde au fost eliminate în optimi de perechea Monica Niculescu/Abigail Spears. Tot în primul tur a fost eliminată și Garbine Muguruza care a pierdut în două seturi 5-7, 6-7 în fața croatei Petra Martic.

Simona Halep, pe aceeași parte de tablou cu Naomi Osaka, Karolina Pliskova și Elina Svitolina

Încep din nou calculele, pentru că Simona Halep are o nouă șansă să redevină numărul unu mondial. Pentru asta, românca trebuie să câștige - pentru a treia oară în carieră - turneul de la Madrid, iar actualul nr.1 mondial, Naomi Osaka, să nu ajungă în semifinalele competiției.

Simona Halep a câștigat Mutua Madrid Open în 2016 și 2017, iar anul trecut a ajuns în sferturi, când a fost eliminată de Karolina Pliskova. 

Simona Halep, aflată pe partea de tablou a liderului WTA, japoneza Naomi Osaka, pe care o poate întâlni în semifinale, va juca în manşa a doua, dacă se va califica, împotriva învingătoarei dintre britanica Johanna Konta, locul 47 WTA, şi americanca Alison Riske, locul 49 WTA.

Citiți și: Interviu exclusiv cu Simona Halep, la Madrid: Am răcit în avion, dar sper să-mi revin

Sportiva din Constanţa mai poate da piept cu germana Julia Goerges, locul 17 şi cap de serie numărul 16, în optimi, şi cu ucraineanca Elina Svitolina, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6, sau cu australianca Ashleigh Barty, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 9, în sferturi.

Cea mai puternică adversară a japonezei Osaka de pe primul sfert al tabloului este sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5. Câştigătoarea acestui sfert va evolua în semifinale cu cea din sfertul al doilea, pe care joacă Halep.

Sorana Cîrstea a produs surpriza în turul 1 la Madrid

Sorana Cîrstea, locul 93 WTA, s-a calificat, duminică, în turul doi al turneului de la Madrid, trecând în runda inaugurală de americanca Madison Keys, numărul 14 mondial şi ccap de serie 13. Duminică va juca şi Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA (adversară australianca Ajla Tomljanovici, 43 WTA) - meciul trei de pe terenul 5.

Irina Begu și Irina Bara, eliminate

Jucătoarea Irina Begu, locul 96 WTA şi beneficiară de wild card, a fost eliminată, sâmbătă, în primul tur al turneului de la Madrid. De asemenea, Irina Bara, 24 de ani, locul 178 WTA, și ea beneficiară a unui wild card, ratat, la rândul său, calificarea pe tabloul principal al turneului. Ea a fost învinsă, cu scorul de 7-5, 3-6, 6-2, de ucraineanca de 16 ani Marta Kostiuk, locul 320 WTA.

Turneul de la Madrid se desfășoară în perioada 4-11 mai și va fi transmis în direct de Digi Sport.

Citiți și:  22 de turnee, 21 de câștigătoare diferite. O singură sportivă a reușit anul acesta să obțină două titluri WTA

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri