Simona Halep | Performanțele scad, contul crește

Data publicării:
halep masina

Chiar dacă nu a realizat nicio performanță notabilă în ultima perioadă, Simona Halep continuă să urce în ierarhia all-time realizată pe baza câștigurilor din tenis. Conform clasamentului actualizat în această lună de către WTA, jucătoarea din România a intrat în Top 20, poziționându-se în fața unor nume mari din sportul alb feminin, scrie digisport.ro.

halep masina

Simona Halep a câștigat, în cariera sa, 15.525.897 de dolari amercani, mai mult decât nume mari ale tenisului, retrase între timp, precum Ana Ivanovic, Amelie Mauresmo, Monica Seles, Elena Dementieva și Flavia Pennetta. Dintre cele cinci, patru (cu excepția Dementievei) au câștigat cel puțin un turneu de Grand Slam, iar Ivanovic, Mauresmo și Seles au ocupat și primul loc în lume.

În acest an, Simona Halep a obținut, în urma rezultatelor ei, 105.438 de dolari americani.

Topul câștigurilor este condus autoritar de către Serena Williams, cu 84.463.131 de dolari adunați din tenis. Pe podium se mai află Maria Sharapova și sora Serenei, Venus. În Top 20 se regăsesc și șapte jucătoare care nu se mai află în activitate: Kim Clijsters, Lindsay Davenport, Steffi Graf, Martina Navratilova, Justine Henin, Arantxa Sanchez-Vicario și Li Na.

Dacă în ierarhia câștigurilor, Halep continuă să urce, românca pierde teren în clasamentul WTA pe puncte. Aceasta va coborî de pe locul patru, până pe locul cinci, întrucât va fi depășită de Dominika Cibulkova. Mai mult, ea poate ajunge până pe șase, dacă Garbine Muguruza va ajunge până în finala de la Indian Wells.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri