Simona Halep, revenire de senzație. S-a calificat în sferturile de finală la Eastbourne

Data actualizării: Data publicării:
simona halep bun saluta

Simona Halep a revenit ireal, joi, la Eastbourne, și a reușit să întoarcă rezultatul meciului întrerupt cu o zi înainte de ploaie, meci în care era condusă de bulgăroaica Țvetana Pironkova, scrie digisport.ro. Halep urmează să joace peste câteva ore în sferturi, împotriva Carolinei Wozniacki.

halep pironkova
FOTO: captură Digi Sport

Într-un meci întrerupt miercuri din cauza condiţiilor meteo, jucătoarea din România a întors rezultatul în faţa Țvetanei Pironkova. Partida s-a reluat de la 1-0 la seturi pentru jucătoarea din Bulgaria, care conducea şi cu 2-1 în setul al doilea. Halep a reuşit să ducă meciul în set decisiv după ce s-a impus la tie-break în setul al doilea.

Chiar dacă Pironkova a fost prima care a reuşit break-ul în decisiv, Halep s-a impus în cele din urmă cu 7-5. Scor final, 6-7, 7-6, 7-5 pentru Simona, la capătul unui duel de două ore şi 43 de minute.

Pentru un loc în semifinale, Halep va lupta cu daneza Caroline Wozniacki, în direct la Digi Sport 2 după ora 18:30.

Simona Halep este locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2 în turneul de la Eastbourne.  Bulgăroaica Ţvetana Pironkova, care i-a pus probleme miercuri, ocupă locul 149 WTA și era prezentă pe tabloul principal ca lucky loser. Partida a fost oprită, miercuri, din cauza ploii, la scorul de 7-6 (6), 2-1, 40-30, pentru jucătoarea bulgară. Cu o evoluţie ştearsă, fără răbdare şi concentrare, Halep risipise până să înceapă ploaia şapte mingi de set.

Joi, sportiva română a intrat cu o altă atitudine pe teren. A jucat mai motivată, mai calmă, a făcut mai mult efort, a fost agresivă, a trimis mingea pe marginile terenului, punându-şi adversara sub presiune, scrie news.ro.

La reluarea meciului, pe serviciul rivalei, Halep a avut o minge de rebreak şi de egalare la 2, dar bulgăroaica a anulat-o şi s-a desprins la 3-1. A urmat o serie de patru ghemuri câştigate la rând de româncă, astfel că scorul a devenit 5-3. Însă ea nu a concretizat avantajul break-ului, pentru că Pironkova nu a cedat şi cu un joc defensiv foarte bun, a trimis mereu mingea înapoi, iar Halep a greşit destul de mult. Semifinalistă la Wimbledon în 2010, Pironkova a egalat la 5, apoi s-a ajuns din nou în tie-break. De data aceasta, Halep nu a mai ratat setul, pe care l-a câştigat cu 7-6 (7-4), după 46 de minute jucate joi.

Decisivul a continuat în aceeaşi notă de echilibru. Ghemurile au fost lungi, la fel schimburile de mingi, cele două jucătoare muncind mult pentru fiecare punct. Pironkova, fostă ocupantă a locului 31 mondial, şi-a continuat evoluţia consistentă şi a reuşit prima break-ul la 3-2 pentru ea, dar nu l-a consolidat cu serviciul. Halep a făcut rebreak şi a egalat la 4. La 5-5, a venit rândul Simonei Halep să se desprindă pe serviciul adversarei. Apoi românca a servit pentru set şi l-a închis cu 7-5, după două ore şi 40 de minute, timp total de joc.

În finalul acestui meci, Halep a părut că acuză probleme la glezna la care s-a accidentat la Roma.

În sferturi, Halep va evolua cu daneza Caroline Wozniacki, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6. Scorul partidelor directe este 2-2, dar ele nu s-au mai întâlnit din 2015. 

Calificarea în sferturi este recompensată cu un premiu de 18.940 de dolari şi cu 100 de puncte WTA.

În funcţie de rezultatele Simonei Halep şi de cele ale germanei Angelique Kerber la acest turneu, românca poate urca în premieră pe locul I WTA.

Angelique Kerber ţine pasul cu Simona Halep. Germana e şi ea în sferturi la Eastbourne

Angelique Kerber, locul 1 WTA, a învins-o, joi, cu scorul de 6-2, 6-1, pe spaniola Lara Arruabarrena, locul 60 WTA, jucătoare venită din calificări, în optimile de finală ale turneului de categorie Premier de la Eastbourne. Germana poate pierde la acest turneu prima poziţie în ierarhia WTA în favoarea Simonei Halep, locul 2 WTA, scrie News.ro.

Spre deosebire de Halep, Kerber s-a impus fără emoţii, în 61 de minute. În faza următoare, Kerber va evolua cu învingătoarea dintre letona Jelena Ostapenko, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 10, şi britanica Johanna Konta, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 5.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...