Simona Halep s-a calificat în sferturi la Wuhan

Data actualizării: Data publicării:
halep wuhan

Simona Halep a învins-o pe Iaroslava Şvedova în optimile de finală ale turneului Wuhan, din China. Sportiva din Kazahstan a fost învinsă în două seturi, scor 6-3, 6-3, în direct la Digi Sport.

57eb52a595f9cfe44506f415

Simona Halep, cap de serie numărul 4, s-a calificat astfel în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 Wuhan Open, după ce a trecut de sportiva de pe locul 41 WTA.

Şvedova (1,80 metri înălţime) a căutat să închidă repede punctele, alternând loviturile de pe o margine pe cealaltă. Însă jucătoarea din Kazahstan este prea grăbită pentru a ţine precizia loviturilor la cote înalte.

Halep a speculat toate punctele slabe ale adversarei. Românca a punctat când a trebuit, a mişcat mult jocul pe linia de fund a terenului şi a aşteptat şi cules greşelile numeroase rivalei.

Simona Halep a început setul I cu break şi l-a încheiat în acelaşi fel, scor 6-3, după 43 de minute de joc. Ar fi putut să-l mai scurteze dacă ar fi reuşit să câştige pe serviciul adversarei, când a condus cu 4-2, dar a irosit cinci mingi de break, trei la 40-0.

În setul al doilea Halep a obţinut un break la 2-1, şi-a pierdut imediat serviciul, însă a recuperat ghemul următor. De la 4-2, a gestionat cu atenţie şi a încheiat şi setul al doilea tot cu 6-3, după o oră şi 15 minute de la start.

În faza următoare, Simona Halep va juca împotriva americancei Madison Keys, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 8. Keys a avut nevoie de trei seturi, 6-1, 4-6, 6-4, şi de o oră şi 51 de minute pentru a o depăşi pe rusoaica Daria Kasatkina, locul 28 WTA, jucătoare venită din calificări.

Accederea în sferturi este recompensată cu 54.230 de dolari şi cu 190 de puncte WTA.

La ediţia anterioară a Wuhan Open, Halep a fost eliminată în optimi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri