Simona Halep și Sorana Cîrstea s-au calificat în turul doi la Roland Garros

Data actualizării: Data publicării:
Roland Garros logo
Roland Garros 2019 a ajuns în faza semifinalelor Foto: Guliver/GettyImages

Sorina Cîrstea s-a calificat în turul doi la Roland Garros, după ce a învins-o în 59 de minute pe chinezoaica Shuai Peng. Ea a fost urmată de Simona Halep, care în confruntarea pentru calificarea în turul secund a învins-o pe slovaca Jana Cepelova în 67 de minute, în ciuda problemelor de la gleznă. Sunt singurele românce rămase la simplu în competiția de la Paris, după ce, luni, toate cele patru jucătoare din România - Monica Niculescu, Irina Begu, Patricia Țig și Ana Bogdan - au fost eliminate din primul tur al celui de-al doilea turneu de Mare Șlem al anului.

ACTUALIZARE 21:30 Simona Halep s-a calificat în turul secund la Roland Garros, după o victorie categorică în faţa Janei Cepelova, scor 6-2, 6-3. Detalii despre partidă, aici.

În faza următoare, Simona Halep va evolua cu germana Tatjana Maria, locul 102 WTA. Jucătoarea de 29 de ani are 2-0 în partidele cu sportiva din România, dar ambele meciuri au avut loc în 2009. 

Anul trecut, Halep a ajuns în optimi la French Open.

Simona Halep a declarat, marţi, după victoria obţinută în faţa sportivei Jana Cepelova, că are încredere că nu va fi împiedicată să evolueze bine la Roland Garros de accidentarea la gleznă suferită în finala turneului de la Roma.

„Simt încă puţină durere, dar nu e nimic periculos, pot juca. A fost un pic dificil, dar în ultimele 3-4 zile m-am antrenat normal. Am jucat şi câteva puncte şi nu am simţit durere. Dar când e rece, se umflă un pic. Dar pare mult mai bine decât în urmă cu o săptămână. Am efectuat ultrasunete sâmbătă, este încă un pic rupt (n.r. - ligamentul), este cam 80 la sută recuperat, aşa că arată bine şi am încredere că o să fie ok în acest turneu", a declarat Halep, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor străini, la conferinţa de presă susţinută după meciul de marţi, relatează News.ro.

„Cel mai greu a fost luni, după finala de la Roma, când am ajuns acasă şi mi s-a spus, după ce am efectuat RMN-ul, că am ligamentul rupt, dar după aceea mi s-a explicat că nu este un ligament foarte important cel care s-a rupt. Cele două, care sunt mult mai importante, sunt foarte puternice şi o să-mi revin”, a explicat Simona Halep.


ACTUALIZARE 18:50 Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer, favorită numărul 11, s-a calificat, marţi, în turul doi la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Perechea Horia Tecău Jean-Julien Rojer a trecut de perechea Thomaz Bellucci/Carlos Berlocq (Brazilia/Argentina), scor 6-2, 6-1, după 54 de minute de joc.

În turul doi, Tecău şi Rojer vor întâlni perechea învingătoare din meciul dintre Constant Lestienne/Corentin Moutet (Franţa) şi Dustin Brown/Yen-Hsun Lu (Taiwan), meci care se joacă miercuri.


viewscntACTUALIZARE 13.20: Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi de la Roland Garros, după ce a învins-o cu 6-3, 6-1, în 59 de minute, pe chinezoaica Shuai Peng. 

Pentru că s-a calificat în turul doi, Sorana Cîrstea a fost recompensată cu 60.000 de euro şi 70 de puncte WTA.

Sorana Cîrstea va evolua în turul al doilea cu spaniola Carla Suarez Navarro, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 21, care a trecut, cu scorul de 6-4, 6-2, de Maria Sakkari din Grecia, locul 99 WTA. Românca are 4-1 în întâlnirile directe cu Suarez Navarro. Ultimul lor meci a avut loc în acest an, în turul al doilea al Australian Open, când Sorana Cîrstea a câştigat cu 7-6 (1), 6-3. Partidele anterioare au avut loc în perioada 2006-2009. Spaniola a câştigat o dată, în singura lor partidă pe zgură, scor 6-2, 6-7 (5), 6-2, în semifinalele turneului de la Marbella, din 2009.


Simona Halep, a patra jucătoare a lumii și cap de serie numărul 3 la Paris, va juca al patrulea meci de pe arena centrală Philippe-Chatrier, cu slovaca Jana Cepelova, locul 89 WTA. Partida Simonei Halep va începe în jurul orei 18.30 şi este precedată de duelurile Johanna Konta - Su-Wei Hsieh, Andy Murray - Andrei Kuznetsov şi Jo-Wilfried Tsonga - Renzo Olivo, scrie digisport.ro.

Halep şi Cepelova s-au întâlnit de două ori până acum, de fiecare dată la turnee de Grand Slam, şi şi-au împărţit victoriile. Românca s-a impus în 2014, în turul secund de la US Open, cu 6-2, 6-1, iar slovaca s-a revanşat în 2015, la Wimbledon, când s-a impus în trei seturi, 5-7, 6-4, 6-3. 

Simona Halep a confirmat oficial luni că va intra în competiția de la Roland Garros, după accidentarea suferită la Roma. Ea are șansa de a deveni nr. 1 mondial, dacă ar câștiga Roland Garros-ul de anul acesta, după ce actuala deținătoare a titlului, Angelique Kerber, a fost eliminată în mod surprinzător, duminică, încă din primul tur, de rusoiaca Ekaterina Makarova.

Tot marţi va intra în competiţie şi Sorana Cîrstea, locul 64 WTA. Românca o va înfrunta pe chinezoaica Shuai Peng, locul 36 WTA, de la ora 12.00. Partida va fi prima de pe terenul 5.

În al patrulea meci, ultimul, de pe terenul 10, vor evolua la dublu, marți, Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer, favoriţii numărul 11 de la Roland Garros, contra perechii braziliano-argentiniene Thomaz Bellucci/Carlos Berlocq.

Luni a fost o zi neagră pentru România la Roland Garros. Toate cele patru sportive din România aflate în competiție au pierdut meciurile fără a câștiga vreun set.

Irina Begu (locul 44 WTA), aflată într-o evidentă cădere de formă anul acesta, a părăsit turneul de la Roland Garros după ce a fost învinsă de columbianca Mariana Duque Marino (locul 114 WTA) în două seturi, 6-7, 4-6.

Monica Niculescu (54 WTA) a fost învinsă de către Anett Kontaveit, din Estonia (locul 53 WTA), cu 5-7, 1-6, după o oră și 21 de minute. Jucătoarea din România a declarat după meci că „nu este bine”, nu s-a refăcut în urma unei accidentări și a resimțit dureri în timpul meciului.

 Ana Bogdan, venită din calificări, și aflată pentru prima dată pe tabloul principal de la Roland Garros, a cedat în fața tunisiencei Ons Jabeur (114 WTA), fostă campioană la junioare pe zgura pariziană, cu 3-6, 4-6, într-o oră și 23 de minute. Bogdan, locul 106 WTA, a spus după meci că a făcut multe greșeli, pentru că a jucat sub presiunea gândului că ar putea ajunge între primele 100 de jucătoare ale lumii.

Patricia Ţig (119 WTA) a părăsit şi ea încă din primul tur de la Roland Garros. Românca s-a retras după un singur game din setul secund al partidei cu Anastasia Pavliucenkova, la scorul de 6-1, 1-0 în favoarea rusoaicei aflate pe locul 17 WTA. Țig a acuzat probleme fizice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri