Sorana Cîrstea a pierdut meciul cu Yanina Wickmayer; România - Belgia, scor 0-2

Data publicării:
sorana cirstea getty
Gulliver/Getty Images

Sorana Cîrstea, locul 62 WTA, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 7-6 (4), 5-7, 7-5, de Yanina Wickmayer, locul 60 WTA, astfel că scorul întâlnirii de la Bucureşti, dintre România şi Belgia, din Cupa Federaţiei este de 2-0 în favoarea oaspetelor, după prima zi de întreceri, potrivit News.ro.

sorana cirstea getty
Gulliver/Getty Images

Partida a durat trei ore şi 18 minute.

Cele două sportive au oferit un meci tipic de FedCup, dramatic, echilibrat, jucat din spatele terenului, cu schimburi lungi de mingi. Cîrstea a rezistat destul de bine jocului în forţă al belgiencei, a încercat să o mişte cât mai mult, însă a alternat momentele foarte bune, cu scăderi în evoluţie şi a rispit de prea multe ori avantajul avut.

Sorana Cîrstea a avut în fiecare set avantajul break-ului. În primul set, Sorana a câştigat pe serviciul adversarei în ghemul al patrulea şi a condus cu 3-1. Wickmayer a reuşit rebreak-ul, dar imediat Cîrstea a rdicat scorul la 4-2, apoi la 5-2. Din acel moment, românca a scăpat un pic jocul din mână, permiţând-i adversarei să egalaeze la 5. Setul a ajuns în tie-break, pe care belgianca l-a câştigat la 4, după 65 de minute de joc.

Cîrstea a început şi setul al doilea cu break, a condus din nou cu 3-1, însă a fost egalată la 3. După alte două ghemuri câştigate de fiecare jucătoare pe serviciul celeilalte, scorul a ajuns la 4-4, apoi la 5-5, moment în care românca obţinut un nou break, unul important pentru că Sorana Cîrstea şi-a fructificat serviciul şi a câştigat setul cu 7-5, după alte 61 de minute.

Decisivul s-a disputat în aceeaşi notă echilibrată, până la 5-5. Cîrstea a avut 2-1, cu break, Wickmayer a întors, 2-3. La 5-4 pentru ea, Wickmayer a avut două mingi de meci, dar Sorana Cîrstea a servit foarte bine şi le-a anulat, egalând la 5. Dramatismul a continuat, fiind rândul Soranei Cîrstea să rateze trei mingi de break. La 6-5, Wickmayer a avut din nou două mingi de meci şi a fructificat-o pe prima, încheind setul cu 7-5, după alte 72 de minute de joc.

În primul meci al întâlnirii România - Belgia din Cupa Federaţiei, Monica Niculescu, locul 36 WTA, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 6-4, de Kirsten Flipkens, locul 74 WTA.

La partidele de sâmbătă au asistat aproximativ 4.000 de specatori. Printre aceştia, Simona Halep, care nu a evoluat în această întâlnire, fiind accidentată, dar a dorit să-şi încurajeze coechipierele. Au mai fost prezenţi omul de afaceri Ion Ţiriac, preşedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală, selecţionerul Christoph Daum şi secundul său belgian, Rudy Verkempinck.

Duminică, de la ora 13.00, protagonistele primului meci al zilei vor fi, potrivit anunţului de la tragerea la sorţi, Monica Niculescu şi Yanina Wickmayer. În a doua partidă se vor întâlni Sorana Cîrstea şi Kirsten Flipkens, iar la dublu vor juca perechea Irina-Camelia Begu/Patricia Maria Ţig contra cuplului Elise Mertens/Marina Zanevska.

Întâlnirea România - Belgia contează pentru turul I al Grupei Mondiale II a Cupei Federaţiei, Învingătoarea va juca barajul pentru accederea în Grupa Mondială, iar învinsa în play-off-ul pentru menţinerea în Grupa Mondială II.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri