Sorana Cîrstea, surpriza de la Australian Open. A eliminat-o pe Navarro

Data actualizării: Data publicării:
2017 Australian Open - Day 3

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat, miercuri, la Melbourne, în runda a treia a turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului, după ce a învins-o neașteptat, cu 7-6 (1), 6-3, pe Carla Suarez Navarro (Spania), a zecea favorită. Cîrstea s-a impus într-o oră şi 33 de minute..

2017 Australian Open - Day 3
Foto: Guliver/GettyImages

Suarez a început bine meciul și a condus cu 2-0, dar apoi Cîrstea a luat trei ghemuri la rând, cele două mergând cap la cap până în tiebreak. Iberica a luat primul punct, dar apoi românca nu i-a mai lăsat nicio șansă și și-a adjudecat primul set cu 7-6 (1).

În setul secund, Cîrstea a început cu break, dar apoi ambele jucătoare au câștigat doar contra serviciului, până la 3-2 pentru reprezentanta noastră, care a reușit să își fructifice serviciul, iar apoi s-a desprins la 5-2. Carla Suarez a avut o zvâcnire de orgoliu și a mai reușit un break (3-5), dar Sorana a încheiat meciul pe serviciul adversarei cu 6-3 în setul secund.

Cîrstea a făcut 5 duble greșeli, față de două ale adversarei, a avut 25 de winners, față de 11 Suarez, și a făcut 37 de erori neforțate, iberica având 34.

Sorana și-a creat nu mai puțin de 14 oportunități de break, din care a transformat doar 5. 

Cîrstea are acum 4-1 în meciurile directe cu Suarez Navarro, în fața căreia pierduse ultima confruntare, în 2009, la Marbella, 6-2, 6-7 (5), 6-2 pentru spaniolă în semifinale.

În runda următoare, românca o va întâlni pe sportiva americană Alison Riske, locul 42 WTA. Cele două au fost până în prezent adversare de trei ori, meciuri în care Cîrstea s-a impus de două ori şi Riske o dată.

Premiul pentru calificarea în turul trei la Australian Open este de 130.000 de dolari australieni.

Sorana Cîrstea a mai ajuns în turul trei la Australian Open în 2012 şi 2013. Românca, aflată acum pe locul 78 mondial, a înregistrat cea mai bună clasare, poziţia 21, în 2013.

Din păcate, Irina-Camelia Begu, locul 29 WTA şi cap de serie numărul 27, a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 6-4, 7-6 (8), pe Kristyna Pliskova (Cehia), locul 58 WTA, în turul doi al turneului Australian Open.

Simona Halep, Patricia Maria Țig, Monica Niculescu și Ana Bogdan au părăsit competiția din Australia după primul tur.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri