Victorie de senzație a Patriciei Țig la Miami. Și Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al treilea

Data publicării:
Patricia Tig
Patricia Tig Foto: Gulliver/GettyImages

Jucătoarea română Patricia Maria Țig a reușit o calificare spectaculoasă în runda a treia a turneului WTA de la Miami (Florida) dolari, vineri, după ce a învins-o surprinzător pe Kristina Mladenovic (Franța), cap de serie numărul 22, cu 7-6 (4), 6-2.

Patricia Tig
Foto: Gulliver/GettyImages

Tot vineri, Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al treilea, după ce a învins-o pe letona Anastasija Sevastova, cap de serie numărul 19, cu 7-6 (4), 3-6, 6-3, iar Simona Halep, a treia favorită, a atins această fază grație victoriei în trei seturi, 6-4, 2-6, 6-3, în fața japonezei Naomi Osaka.

În schimb, Irina Begu, cap de serie numărul 28, a fost învinsă neașteptat de spaniola Lara Arruabarrena, cu 3-6, 6-4, 6-3, într-un meci din turul secund. Detalii despre partidă, aici.

Sorana Cîrstea este pentru a doua oară în carieră în turul trei la Miami Open, unde cel mai bun rezultat a fost accederea în optimi, în 2013. Meciul dintre Sorana Cîrstea şi Anastasija Sevastova începuse joi, dar a fost întrerupt din cauza ploii în primul set, la scorul de 6-4 în tie-break pentru româncă. În turul trei, Cîrstea va evolua cu sportiva daneză Caroline Wozniacki, favorită 12, şi locul 14 mondial. În întâlnirile directe, Wozniacki conduce, scor 4-3, ultima oară cele două întâlnindu-se la Dubai, în 2014, când s-a impus daneza.

Patricia Țig (22 ani, 95 WTA), venită din calificări, s-a impus după exact două ore de joc în fața unei adversare net superioare în ierarhia mondială, Mladenovic (23 ani) ocupând locul 18. Franțuzoaica o învinsese pe Simona Halep cu 6-3, 6-3, în turul al treilea la Indian Wells, relatează Agerpres.

În primul set, Mladenovic a condus cu 1-0 și 2-1, iar apoi s-a desprins la 4-2. Franțuzoaica a avut apoi 5-3, dar românca a revenit și a reușit să egaleze (5-5), iar apoi s-a ajuns în tie-break, unde Țig s-a impus cu 7-4. În setul al doilea, Țig a dominat jocul, a condus cu 1-0 și 2-1, iar apoi a făcut un break, mărindu-și avansul la 3-1. Ghemul al cincilea a avut o importanță foarte mare în economia jocului, durând mai bine de zece minute, perioadă în care Țig a salvat nu mai puțin de șase mingi de break. În cele din urmă, jucătoarea gălățeană a reușit să își facă serviciul și s-a desprins la 4-1. Mladenovic s-a apropiat la 4-2, dar Țig a arătat că este în formă și a făcut 5-2. Românca a ratat o minge de meci pe serviciul Kristinei Mladenovic, apoi și-a creat-o pe a doua, dar meciul a fost întrerupt din cauza picăturilor de ploaie. Jocul s-a reluat după două minute, însă Mladenovic a făcut dublă greșeală și meciul s-a încheiat cu victoria splendidă a româncei.

Mladenovic câștigase primul său meci cu Țig, în 2015, în primul tur la Wuhan, cu 6-1, 6-4.

Patricia Țig, aflat în cel mai bun moment al carierei sale, și-a asigurat un cec de 41.350 dolari și 95 de puncte WTA, iar în turul al treilea o va înfrunta pe învingătoarea dintre americanca Venus Williams și brazilianca Beatriz Haddad Maia.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri