Victorie extraordinară pentru BEGU. Irina merge în turul trei după un meci dramatic

Data publicării:
begu getty

ACTUALIZARE 21:50 - Victorie frumoasă pentru Irina Begu. Cu o enormă stăpânire de sine, jucătoarea noastră a revenit de 1-0 la seturi și a câștigat un meci epuizant cu 2-1 (6-7, 7-6, 10-8). Astfel, Irina Begu a eliminat-o pe Coco Vandeweghe (SUA) la prima întâlnire dintre ele.

După un meci de 3 ore şi 38 de minute - a fost cel mai lung meci al sezonului WTA - şi la a doua minge de meci de care a beneficiat, Irina Begu s-a calificat în turul 3 la Roland Garros, unde o va întâlni cu Annika Beck, locul 39 în lume. Va fi prima confruntare directă între cele două jucătoare, în circuitul WTA.

Irina Begu (25 ani, 28 WTA), cap de serie numărul 25, își egalează cea mai bună performanță a sa la Openul Franței, reușită anul trecut.

Românca a reușit 4 ași, iar Vandeweghe a avut 10, potrivit statisticii publicate pe site-ul oficial al turneului. Begu a comis 11 duble greșeli, iar americanca a făcut 4. Begu, care a mai avut o minge de meci la scorul de 7-6 în decisiv, a adunat 35 de erori neforțate, față de 55 ale adversarei. Vandeweghe a realizat 50 de lovituri direct câștigătoare, iar Begu a avut 31 de „winners”.

Irina Begu și-a asigurat un cec de 102.000 euro și 130 de puncte WTA. Irina Begu va juca și la dublu, alături de Monica Niculescu.  


ACTUALIZARE 21:37 - Meci de-a dreptul dramatic la Roland Garros. La capătul setului trei scorul a fost 6-6. Vă reamintim că în decisiv nu se joacă tie-break, la turneele de Grand Slam. Câştigătoare va fi prima jucătoare care se va desprinde la două game-uri. 


ACTUALIZARE 20:25 - Begu revine și la capătul unui set epuizant, ca și primul de altfel, câștigă în tie-brek. 1-1 la seturi (6-7, 7-6) și Irina joacă decisivul.


ACTUALIZARE 19:25 - Irina Begu este condusă de Vandeweghe cu 1-0 la seturi (6-7), deși jucătoarea noastră a condus cu 5-2. 


Irina Begu are o adversară dificilă în turul secund, Coco Vandeweghe (SUA), o jucătoare de 24 de ani, aflată pe locul 43 în lume. Cele două se vor înfrunta în premieră.


URMĂRIȚI AICI LIVE TEXT MECIUL IRINEI BEGU!


Irina Begu s-a calificat în runda a doua a turneului de la Roland Garros, luni, după ce a dispus de americanca Bethanie Mattek-Sands cu 5-7, 6-1, 6-3. Irina Begu, cap de serie numărul 25 la Openul Franţei, a câştigat toate cele cinci meciuri cu Bethanie Mattek-Sands (31 ani, 86 WTA).


Din 2017, turneele WTA vor fi transmise în exclusivitate la Digi Sport - timp de 5 ani, vor putea fi urmărite toate competiţiile Premier Mandatory, Premier Five, Premier Seven Hundred si WTA International, în total 55 de turnee pe sezon.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri