Victorie surprinzătoare a perechii Halep/Begu în sferturile de finală de la Madrid

Data actualizării: Data publicării:
colaj simona halep begu dublu

Simona Halep şi Irina Begu au produs surpriza zilei pe tabloul de dublu de la Madrid.

Româncele le-au eliminat în sferturile de finală pe indianca Sania Mirza şi kazaha Yaroslava Shvedova, favoritele numărul 4 ale turneului de categorie Premier Mandatory.

Halep şi Begu s-au impus cu 6-3, 3-6, 10-6, după o oră şi 16 minute de joc.

Româncele au dominat primul set, adjudecat cu 6-3, dar apoi au cedat în a doua parte a actului secund, câştigat de adversare cu 6-3, după trei game-uri consecutive.

În super tie break, Mirza şi Shvedova au condus cu 4-3, dar au urmat cinci puncte la rând reuşite de reprezentantele noastre, care s-au desprins la 8-4, iar apoi au încheiat meciul cu 10-6.

Mirza şi Shvedova (kazaha este antrenată de românul Victor Ioniţă, fostul tehnician al Simonei Halep) au câştigat marţi cu 6-1, 7-5 în faţa perechii româno-americane Monica Niculescu/Christina McHale.

Begu şi Halep şi-au asigurat un cec de 79 360 de euro şi 390 de puncte WTA, iar în penultimul act vor înfrunta perechea Timea Babos/Andrea Hlavackova (Ungaria/Cehia), cap de serie 5, în al doilea meci de pe terenul trei.

Begu a învins-o la simplu pe Larsson, dar a pierdut în faţa olandezei Bertens, în turul secund.

Performanţa e cu atât mai remarcabilă cu cât Simona Halep a intrat la dublu la scurt timp după ce jucase şi la simplu, tot în sferturi, unde a învins-o categoric pe Coco Vandeweghe (SUA), scor 6-1, 6-1.

Pentru Halep este a doua calificare în semifinale la turneul de la Madrid, după cea din proba de simplu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri