WTA: Una dintre cele mai mari performanțe din cariera Simonei Halep

Data actualizării: Data publicării:
2017 China Open - Day 1
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Simona Halep a învins-o pe Maria Sharapova, 2-6, 2-6, în optimile turneului de la Beijing. Victoria mult-așteptată a româncei va rămâne, cel mai probabil, în istoria carierei sale întrucât este prima oară când Simona a învins-o pe Sharapova după opt meciuri în care s-au întalnit până acum.

2017 China Open - Day 1
FOTO: Gulliver/ Getty Images

WTA a notat meciul, din cadrul turneului China Open, dintre Simona Halep, locul 2 WTA, și Maria Sharapova, locul 104 WTA, ca fiind unul reușit, mai ales datorită performanței româncei.

„Performanță incredibilă a Simonei Halep după ce i-a oferit Mariei Sharapova primul eșec al sezonului. Acesta va rămâne ca unul dintre cele mai bune performanțe din cariera Simonei Halep”, relatează WTA.

Reușita acestei confruntări i-a adus Simonei șansa să ajungă numărului 1 mondial. Dacă ajunge în finală la turneul de la Beijing și cu condiția ca Elina Svitolina să nu câștige turneul.

În faza următoare, Simona Halep va evolua cu rusoaica Daria Kasatkina, locul 34 WTA sau cu poloneza Agnieszka Radwanska, locul 11 WTA.

Calificarea în sferturi este recompensată la Beijing cu 149.138 de dolari şi 215 puncte WTA.

Anul trecut, Halep a ajuns în optimi la China Open. Anterior, cea mai bună performanţă a ei la competiţia chineză a realizat-o în 2014, când a atins tot faza sferturilor de finală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri