Un medaliat olimpic se teme să se întoarcă acasă. Răspunsul guvernului său

Data actualizării: Data publicării:

Guvernul de la Addis Abeba a anunţat că maratonistul Feyisa Lilesa, câştigător al argintului olimpic, nu va avea nicio problemă la revenirea în Etiopia. Sportivul şi-a arătat la finalul cursei de la Rio solidaritatea faţă de protestatarii ucişi în Etiopia şi a menţionat că este posibil să fie omorât la întoarcerea în ţară din cauza gestului său şi că dacă nu va fi ucis va fi încarcerat, potrivit News.ro.

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Lilesa şi-a încrucişat braţele deasupra capului în semn de X la finalul maratonului de la Rio.

El şi-a explicat gestul în conferinţa de presă de după maraton, spunând că a fost un protest faţă de uciderea unui număr mare de manifestanţi din mişcarea de rezistenţă din regiunea Oromia. "Guvernul ne omoară semenii", a adăugat sportivul.

Întrebat care ar putea fi consecinţele protestului său, Lilesa a răspuns: "Poate voi fi omorât... dacă nu voi fi omorât, mă vor încarcera".

Luni, Guvernul etiopian a asigurat că sportivul nu va avea nicio problemă la revenirea în ţară. "Lilesa nu va avea nicio problemă din cauza gestului său. Sportivul va fi primit la fel ca şi ceilalţi membri ai delegaţiei", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Getachew Reda.

La maratonul de la JO, medalia de aur a fost câştigată de Eliud Kipchoge (Kenya) în 2:08.44 ore. Etiopianul Feyisa Lilesa a încheiat cursa în 2:09.54.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri