WBO vrea să-i retragă titlul de campion mondial lui Tyson Fury

Data actualizării: Data publicării:
Wladimir Klitschko v Tyson Fury - IBF IBO WBA WBO Heavyweight World Championship
Foto: Gulliver/GettyImages

Organizația Mondială a Boxului (WBO) se pregătește să îi retragă titlul de campion mondial la categoria grea pugilistului britanic Tyson Fury, depistat pozitiv la cocaină.

Wladimir Klitschko v Tyson Fury - IBF IBO WBA WBO Heavyweight World Championship
Foto: Gulliver/GettyImages

WBO i-a acordat un termen de zece zile lui Tyson Fury în care acesta să prezinte argumente pentru ca titlul să nu fie vacantat din cauza „inactivității, ruperii contractului sau consumul de substanțe interzise”, conform unui comunicat dat publicității de forul pugilistic mondial.

În vârstă de 28 ani, Tyson Fury l-a deposedat pe ucraineanul Vladimir Kliciko de centurile de campion mondial ale versiunilor WBO, WBA și IBF, după ce l-a învins la puncte în luna noiembrie 2015, în cadrul unei gale care a avut loc în Germania, notează Agerpres.

De atunci, însă, boxerul britanic a amânat de două ori meciul revanșă cu Kliciko, invocând motive medicale, iar în luna septembrie a acestui an a fost depistat pozitiv la cocaină, cu ocazia unui control antidoping.

El urmează să fie audiat miercuri de către Comisia de control a British Boxing.

Tyson Fury a pierdut deja un titlu mondial, cel al versiunii IBF, după ce a refuzat să lupte împotriva challengerului oficial, însă deține în continuare centurile cu diamante WBO și WBA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri