WTA: Simona Halep lasă emoțiile la o parte și se pregătește pentru bătălia cu Konta

Data actualizării: Data publicării:
Day Five: The Championships - Wimbledon 2017
Foto: Guliver/Getty Images

WTA dedică un articol celui mai așteptat meci de la Wimbledon pentru România. Simona Halep o va înfrunta pe Johanna Konta și, dacă sportiva se va califica în semifinalele de la Wimbledon, va fi prima româncă din istorie care devine numărul 1 mondial în tenis.

Day Five: The Championships - Wimbledon 2017
Foto: Guliver/Getty Images

Simona Halep a respins ferm orice insinuare că între ea și Konta ar exista tensiuni, după incidentul neplăcut de la Fed Cup. La Constanța, Simona a învins-o pe Konta în două seturi: 6-1, 6-3.

"La Fed Cup, nu a fost un meci încărcat de emoții cu ea. Problema nu a fost la mine. Nu mă aștept la emoții acum, mă aștept la o bătălie. O sa fie o luptă bună pentru amândouă și o mare provocare", a declarat Simona Halep.

Va fi pentru prima dată când cele două sportive se întâlnesc pe iarbă. În afara meciului de la Fed Cup, Konta are două victorii în fața Simonei: una la Miami Masters în 2017, pe teren hard, când a învins cu 3-6, 7-6, 6-2, și una la turneul de la Wuhan, în 2015, când s-a impus cu 6-3, 3-6, 7-5.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat, marţi, că va fi o performanţă de excepţie dacă Simona Halep va deveni numărul unu în clasamentul WTA.

"Va fi un meci cu o încărcătură deosebită. Va fi un meci extrem de greu, iar Konta a reuşit să inflameze publicul cu o declaraţie referitoare la ce s-a întâmplat la Mamaia. Cu siguranţă că Simona Halep va avea un public ostil, dar trebuie luată în considerare şi valoarea adversarei care joacă foarte bine pe suprafeţe rapide. Trebuie luat în calcul că Halep nu a jucat niciodată pe terenul central, ceea ce mi se pare o mare nedreptate. Ca favorit doi, ca locul 2 WTA şi să nu apuci să joci un meci pe terenul central mi se pare puţin lipsă de respect. Va fi o performanţă de excepţie dacă va deveni numărul unu", a spus Cosac la Digisport.

Simona Halep o va întâlni, marţi, în jurul orei 18.00, pe terenul central, pe britanica Johanna Konta, locul 7 mondial şi cap de serie 6, care o conduce pe româncă, scor 2-0, la întâlnirile directe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri