Știrea falsă despre moartea unui tânăr a prăbușit tranzacțiile unei monede virtuale

Data actualizării: Data publicării:
Vitalik Buterin
Vitalik Buterin

„Vitalik Buterin, confirmat ca fiind mort. Angajații descarcă ETH”, titra recent platforma 4Chan, folosită frecvent de trolli. O știre falsă, însă cu un efect devastator asupra celei de-a doua criptomonede la nivel mondial, ca putere de cumpărare, după Bitcoin, relatează Quartz Media.

DDNJxl6UIAAD9mp
Vitalik Buterin

ETH provine de la ethereum, criptomoneda inventată în 2015 de Vitalik Buterin, un tânăr de doar 21 ani.

Până la anunțul fals despre moartea lui Buterin, valoarea criptomonedei crescuse, în acest an, de 50 de ori. Mulți analiști se întrebau cât va continua ascensiunea ethereum-ului. Iar colapsul a venit, miercuri, odată cu fake news-ul răspândit pe Internet:  un declin de 4 miliarde de dolari i-a șters pe fluxurile pieții monetare valoarea totală. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ulterior, Vitalik Buterin, neștiind că fusese declarat mort, a apărut pe Twitter ca să mai salveze ce putea fi salvat din prăbușirea criptomonedei. Tânărul a reușit să recupereze doar 10% din banii duși pe apa sâmbetei.

Totuși, chiar și cu acest picaj, ethereum-ul se tranzacționează la un preț de 39 de ori mai mare decât la începutul anului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri