Un „terapeut de pălmuire”, acuzat de moartea a doi oameni în urma unor ședințe violente de „auto-vindecare”

Data publicării:
Hongchi Xiao. Foto: Facebook
Hongchi Xiao. Foto: Facebook

Un „terapeut de pălmuire” chinez a fost acuzat de uciderea unui copil diabetic australian în vârstă de 6 ani și a unei bătrâne de 71 de ani. 

hongchi-xiao
Hongchi Xiao. Foto: Facebook

Hongchi Xiao, care promovează această controversată practică de eliberare a toxinelor prin durere fizică, a fost extrădat din Marea Britanie în Australia în 2015.

Associated Press relatează că băiatul, diagnosticat cu diabet tip 1, a murit după ce a fost găsit inconștient într-o cameră de hotel din Hurstville, o suburbie din Sydney. Copilul fusese dus de părinții lui la o conferință de „auto-vindecare indusă” susținută de chinezul în vârstă de 53 de ani.

Hongchi Xiao a fost arestat pe Aeroportul din Londra pe 25 aprilie 2017 și a fost de acord cu extrădarea în Australia.

Xiao a apărut joi în fața Tribunalului din Sydney, între timp fiindu-i refuzată eliberare condiționată, pentru a nu mai organiza violentele ședințe de terapie, relatează The Independent.

De asemenea, la începutul acestui an, și familia copilului a fost arestată sub acuzația de omor, însă mama, tatăl și bunica băiatului au fost eliberați în scurt timp pe cauțiune.

În luna iulie, un tribunal din Marea Britanie a fost informat că Hongchi Xiao este cercetat și pentru uciderea unei bătrâne de 71 de ani, care ar fi murit după o ședință de „terapie prin pălmuire”, cunoscută ca metoda de extracție tibetană paida lajin.

O filmare dată publicității în 2012, arată cum, în cadrul unei ședințe organizate în Malaezia, condusă de Xiao, pacienții își pălmuiesc diferite părți ale corpului, în special articulațiile și capul, până când pielea devine roșie și plină de vânătăi.

„Eu nu sunt un doctor, nu sunt un vindecător. Eu doar te învăț o cale. O înveți și apoi ți-o aplici singur”, declara în 2014 Hongchi Xiao într-un interviu pentru postul de televiziune australian ABC.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri