VIDEO. Experiment: cum reacționează bărbații când o femeie este hărțuită în metrou

Data publicării:
metrou

Platforma belgiană „Would you react?” a realizat un experiment social într-un metrou din Bruxelles, în care o actriță a simulat că este hărțuită de doi bărbați, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Informația a fost postată pe contul-ul de Youtube al platformei belgiene.

Rezultatele au fost surprinzătoare, având în vedere că majoritatea celor care au intervenit pentru a apăra victima au fost femei. Doar doi bărbați au reacționat. Este vorba de doi prezentatori ai postului de radio național Studio Brussels, care au luat atitudine în fața acestei agresiuni.

Unul dintre prezentatori, Rik De Bruycker, a declarat portalului de știri Flanders News că încă din primul moment și-a dat seama că „nu este un lucru bun" și că trebuie să acționeze, având în vedere că astfel de lucruri „se întâmplă în fiecare zi și nu doar la Bruxelles”.

Clipul, care în prezent s-a clasat pe locul trei al celor mai vizionate videoclipuri ale momentului din Belgia, a strâns peste 600.000 de vizualizări pe Youtube.

„Would you react?” este o inițiativă civică care dorește să sensibilizeze opinia publică prin experimente sociale realizate cu camera ascunsă, încheie EFE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri