Business Club - 25 martie 2015

25 martie 2015. Taxa pe valoare adăugată va scădea cândva în următoarele luni. În decurs de câteva ore premierul a vehiculat mai multe date şi mai multe variante de lucru. Una dintre variante este ca TVA să scadă la 9% pentru unele alimente şi să rămână o perioadă la 24% pentru restul. Cealaltă variantă este ca TVA să fie 20% şi pentru aliemntele şi pentru restul mărfurillor.

Numărul persoanelor fără venituri care depind de rudele care muncesc a crescut anul trecut. Iar numărul celor care muncesc a scăzut. Cele mai mari probleme le au tinerii. Deşi doar un sfert apar în statistici ca fiind şomeri, de fapt situaţia lor este mult mai gravă. Pentru că mulţi nu mai sunt nici la şcoală, dar nici nu îşi caută de lucru.

Producătorul ketchup-urilor Heinz şi gigantul alimentar Kraft au anunţat că vor fuziona în urma unei tranzacţii orchestrate de legendarul Warren Buffett şi de un miliardar din Brazilia. Nou înfiinţata corporaţie Kraft Heinz va fi unul dintre cei mai mari producători de mâncare din lume.

Recomandări video

Cele mai vizionate