Gabriel Biriș, despre controversa privind modificarea Codului Fiscal

Exclusiv Online

Gabriel Biriş a fost invitatul lui Dan Turturică la emisiunea „24 de minute”. Secretarul de stat în Ministerul de Finanțe a explicat de la ce a pornit controversa privind modificarea Codului Fiscal.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În privința șanselor pe care le mai are proiectul scurs în presă de a fi pus în practică, Gabriel Biriș a repetat că nu sunt schimbări foarte mari, ca nu vorbește de creșteri și de scăderi de impozite, ci de o reașezare.

Întrebat dacă va fi abandonat proiectul, Gabriel Biriș a afirmat că în cel mai rău scenariu, dată fiind apropierea alegerilor și sensibilittaeta creată pe marginea acestui subiect, speră ca proiectul să fie „parcat” , și nu abandonat.

În ultimele luni, săptămâni s-a lucrat foarte intens la soluții de eficientizare a legislației fiscale. Este regretabil că acest proiect a fost scurs pe surse înainte de a putea fi explicat. Pentru mine, personal, este surprinzător cum s-a putut într-un timp atât de scurt ca lideri de opinie să înceapă să vorbească de proiecte de 100 de pagini, cum au avut timp să-l citească, să-l înțeleagă, pentru că e foarte tehnic”, a declarat Gabriel Biriș.

Niciun leu în plus pentru angajator. Este vorba de simplificare și eficientizare, dar lucru acesta nu a fost înteles”, a adăugat Gabriel Biriș.

Secretarul de stat în Ministerul de Finanțe a menționat de asemenea că nu a discutat cu ministrul Finanțelor de când a izbucnit scandalul.

 

Gabriel Biriş este invitatul lui Dan Turturică la emisiunea 24 de minute, de la ora 12.30. Secretarul de stat în Ministerul de Finanțe va explica de la ce a pornit controversa privind modificarea Codului Fiscal.

Alte Recomandări